Barça
Esports Barça 08/09/2011

Terribas: "Guardiola sap dirigir, riure i emocionar"

La directora de TV3 ha dit que el Parlament no li atorga la Medalla d'Or "no per la seva trajectòria professional" sinó pel que representa "la seva actitud" en la cojuntura actual

M.s.
2 min

BarcelonaEn el segon parlament de la tarda, Mònica Terribas, directora de Televisió de Catalunya, ha comentat que el Parlament hauria pogut "esperar uns anys" a donar-li aquest reconeixement, però que "la medalla no respon estrictament a la teva trajectòria professional, sinó que han pensat en el moment actual".

"Té tot el sentit mirar de fit a fit la superació, la il·lusió i els reptes", ha assegurat Terribas, que ha assegurat que: "No analitzem una figura de la nostra generació, sinó la seva actitud".

Terribas ha recordat una trobada que va tenir amb Valentí Guardiola, pare del tècnic, el dia que van guanyar les sis copes, i que va posar "aigua al vi per si arribaven temps pitjors", recordava Terribas.

Guardiola "no perd el control per mesurar quines són les expectatives i quines han estat i com s'han d'aconseguir", ha seguit la directora de TV3, que ha recordat que "aquell nen que va entrar a La Masia el 1980 va haver d'aprendre a conviure amb l'esforç permanent, perquè només així s'assaboreixen les victòries".

"Els èxits són en part per la qualitat futbolística però sobretot per la qualitat humana de qui forma l'equip", ha recordat Terribas que va explicar Guardiola als micròfons de Joaquim Maria Puyal quan el de Santpedor va debutar, per fer un paral·lelisme amb els valors que representa l'entrenador del Barça avui dia.

Mònica Terribas, que ha assegurat que exercia "de periodista" en el seu parlament, també ha recordat les peripècies de Guardiola a Itàlia quan decideix abandonar el Barça, i les dificultats d'aquells anys: "Amb el positiu per nandrolona, Guardiola tria el camí més complicat, lent i incert, el de la justícia ordinària, quan li recomanaven que ho deixés. Era imprescindible guanyar aquella guerra".

"Alliberar-se d'aquella ombra [del dopatge] el va fer imparable, i d'aquella lluita en va treure unes eines que ara indubtablement ajuden els jugadors", ha assegurat Terribas, per destacar la fortalesa interior del tècnic, tot i que també ha recordat el valor del talent de l'equip que dirigeix Guardiola, perquè "en el fons es tracta d'això", tot i que també ha dit que sap "dirigir, riure i emocionar".

La directora de TV3 ha lloat també la decisió de la junta de Laporta en apostar per un entrenador jove i sense experiència, i ha dit que "va assumir l'aventura en un dels moments mes complicats de la plantilla del Barça, va exigir treball i va rebre la resposta positiva de la plantilla".

"Escoltar-lo [a Guardiola] dia rere dia amb aquesta motivació i abnegació té un efecte contagi, i és important en aquests moments que vivim", ha dit Terribas, que creu que "el com es fan les coses és tan important com el que s'aconsegueix", i que pensa que això és el que ha generat empatia amb el país.

"És un exemple de coratge energia i coratge per la lluita per les idees", ha continuat Terribas. "Que la vida et regali un cami ben llarg, noi", ha acabat la periodista amb la veu trencada.

stats