Barça
Esports Barça 08/05/2012

Thiago: "Puyol farà el màxim per arribar a l'Eurocopa"

El migcampista considera que el capità del Barça "és una insígnia del club", es mostra confiat en la capacitat de Tito Vilanova de dirigir l'equip i aconsella "tranquil·litat" als joves del filial que pujaran al primer equip l'any que ve

Efe
2 min
Thiago Alcántara i Raúl Rodríguez en el derbi al Camp Nou

Sant Joan DespíThiago Alcántara té clar que el capità del Barça, Carles Puyol, farà "el màxim" per poder arribar a l'Eurocopa, malgrat que serà operat per unes molèsties al genoll dret i es perdrà la cita amb tota probabilitat, a més de la final de la Copa del Rei.

"És una baixa molt important tant per a nosaltres, per a la final de Copa, com per a l'Eurocopa, on no se si estarà disponible. Cap jugador en el món es vol perdre una Eurocopa i, sent com és ell, un jugador amb una força i una determinació immensa, farà el màxim per arribar-hi", ha dit Thiago.

Una absència que serà clau per a l'equip català i la selecció espanyola. "Ens fixem molt en ell, per la seva constància, pel nivell al qual està des de fa tants anys, jugant al màxim nivell en el millor club del món", l'ha elogiat el del planter.

"El Carles és una insígnia del Barça, una persona que exemplifica els valors del club i és una referència en tots els partits".

D'altra banda, Thiago ha valorat una altra absència, la del tècnic Pep Guardiola a partir del pròxim curs: "És una decisió que ell va prendre, que vam haver de respectar, però significa molt per al club. Ha donat tant que ara mateix no veiem més enllà de l'any que ve".

Segons el seu parer, el de Santpedor va acostumar els blaugranes a "una forma de jugar" molt concreta, i "l'únic bo [del seu adéu] és que el comandament l'agafa Tito i suposo que practicarà el mateix futbol i tindrà les mateixes idees que el 'mister'". "Tito sempre ha estat aquí en totes les decisions del 'mister' i no hem de tenir por de res", ha detallat. "Simplement perdrem una persona molt important per a nosaltres. Però Tito sap què fer, sap com juguem i sap què vol".

En aquest sentit, Thiago ha explicat que, fins ara, Pep s'encarregava "de la part psicològica", mentre que la feina tàctica requeia en Tito. "Ara veurem coses diferents d'ell, però no ens fa por ni incertesa, perquè hi confiem molt".

Finalment, sobre els del planter que pujaran al primer equip la temporada que ve, el jove jugador els ha aconsellat que "tinguin tranquil·litat", a més de saber que comptaran amb el suport dels més veterans, com ell ha sentit aquest mateix any. "Han de tenir calma, la forma de ser que els ha portat fins aquí els portarà a ser millors jugadors i a creure en ells mateixos, que són jugadors per jugar en aquest club", ha sentenciat.

stats