Barça
Esports Barça 17/07/2012

L'1 per 1 de Tito Vilanova

El nou entrenador del Barça ha repassat el rendiment dels futbolistes del club, el cos tècnic i els possibles fitxatges, després del primer entrenament de pretemporada

M. Molina
2 min
Tito Vilanova ha dirigit el primer entrenament del Barça 2012-13/ Reuters/Albert Gea

BarcelonaDesprés de dirigir la primera sessió d'entrenament com a tècnic del Barça, Tito Vilanova ha ofert una conferència de premsa on ha repassat tots els temes d'actualitat referents al club. A més, l'entrenador ha valorat alguns dels futbolistes del primer equip, filial i possibles incorporacions.

Un dels jugadors que ha generat més interès és LEO MESSI, que podrà fer la pretemporada completa –fet que ha passat poques vegades pels compromisos de l'argentí amb la selecció–. "L'he vist bé. Fins i tot li he comentat al final de la sessió que feia temps que no podia fer tota la pretemporada. Ell sap que ara és el moment de treballar dur perquè l'equip pugui tirar endavant fins a final de temporada. Està molt concentrat", ha dit.

Un altre dels noms ha sigut el d'AFELLAY, de qui s'ha especulat amb una possible sortida del club: "Compto amb tots els jugadors que tinc. Una altra cosa és que després hi hagi canvis. Afellay és un gran jugador, internacional amb Holanda. Arriba d'una lesió i veurem com evoluciona durant la pretemporada".

I un altre futbolista que també torna d'una lesió és DAVID VILLA: "Ha sigut una sorpresa molt gran. Ha treballat bé i s'ha notat moltíssim. Tots desitgem que estigui bé perquè sabem com n'és d'important per a aquest equip. No se li han de posar presses".

D'ALEXIS, ha comentat: "És un jugador molt important per a nosaltres. El club va apostar fort per tenir-lo a la plantilla, té un grandíssim nivell. Estic segur que en el seu segon any al club tindrà un rendiment molt bo, serà millor".

Un cas similar al de CESC FÀBREGAS, que també es va incorporar l'estiu passat: "El conec i sé que és molt autoexigent. El segon any serà millor que el primer", ha sentenciat.

D'altra banda, s'ha referit a GERARD DEULOFEU, que ha guanyat recentment l'europeu sub-19, sobre la possibilitat que pugi al primer equip: "De moment, el seu lloc és el B. Ja hem viscut moltes vegades la precipitació de pujar futbolistes al primer equip. Té qualitat en un lloc on és molt difícil trobar futbolistes, però insisteixo que el seu lloc és el B, ara mateix. Pujar dependrà d'ell".

També ha valorat el rendiment de BOJAN KRKIC, que ha disputat l'última temporada amb el Roma. L'entrenador creu que "és un futbolista que té qualitat per jugar al Barça".

Pel que fa al possible fitxatge de JAVI MARTÍNEZ, ha comentat: "Si trobem un jugador que pugui cobrir el centre i el pivot defensiu, perfecte. Javi Martínez? No ens toca dir noms. Ell s'adapta a les dues posicions, però com altres jugadors d'Europa". I ha afegit: "Tot plegat dependrà de la capacitat econòmica del club. Si no, ens espavilarem amb el planter".

Per últim, també ha parlat dels seus ajudants, començant per JORDI ROURA (segon entrenador): "El dia que vaig conèixer el Pep vaig conèixer Roure. D'això ja fa anys, i segur que d'aquí uns anys encara ens coneixerem millor, com amb el Pep".

I sobre GUARDIOLA, ha conclòs: "Després de cinc anys treballant amb ell és normal que el primer dia que no hi és entris al vestidor i el trobis a faltar. Però això ja anirà passant durant l'any".

stats