Barça
Esports Barça 17/07/2012

Tito Vilanova: "El càstig més gran que tenim Mou i jo són les imatges que duraran sempre"

El tècnic del Barça diu que l'objectiu de la temporada és guanyar la Lliga o la Champions i que no vol cap davanter perquè confia en David Villa

Albert Solé
2 min
Tito Vilanova durant la roda de premsa d'aquest dimarts / CRISTINA CALDERER

Sant Joan Despí"El càstig més gran que tenim Mou i jo són les imatges que duraran sempre, és un càstig pels dos". Tito Vilanova ha parlat per primer cop del que va passar fa un any a la Supercopa d'Espanya fa un any.

El tècnic del Barça afirma que va acceptar com a esportista la sanció, i ara accepta l'indult. "Que després d'un any encara n'estiguem parlant em cansa". Quan li han preguntat sobre com es pot interpretar aquesta frase, ha dit: "Cadascú que ho interpreti com vulgui, he sigut molt clar amb el que he dit".

Mourinho? "Ja em va saludar al Bernabéu a la Lliga i no crec que tinguem cap mala relació".

I sobre el que va dir el president Sandro Rosell en relació que quan parlés Florentino Pérez respondria ell, i quan ho fes Mourinho, ho faria Tito, el tècnic ha dit: "Contestaré si em sembla bé. Perquè donem per fet que ens atacaran? Potser no fa falta". Llavors li han repreguntat si aquesta frase implicava que volia oblidar el passat amb el Madrid, ha puntualitzat: "Això ho marcarà com vagi l'any. Parlar del futur no serveix de res. Veure com van els resultats i els partits".

Plantilla llarga o curta?

"La idea de tenir plantilla reduïda m'agrada, perquè a vegades tens jugadors sense minuts que quan els necessites no estan preparats, però ho veurem durant la pretemporada i les opcions de fitxatge que hi hagi aquest estiu".

Quin títol vol?

"Tots els títols són important i no m'agradaria destacar-ne cap, però la Lliga és la regularitat, i la Champions és la que tothom vol. Un d'aquests dos seria bo".

4-3-3 o 3-4-3?

"Els rivals ja saben com juga el Barça, però és cert que amb aquests anys hem tingut una evolució clara perquè els equips ens coneixen millor i ens obliga a canviar. Crec que hem arribat a un punt que durant un mateix partit podem canviar de sistema en funció de les necessitats".

El segon entrenador, Jordi Roura

"Ens coneixem de fa molts anys, el mateix dia que vaig conèixer Pep vaig conèixer el Jordi. Som amics de la infància. Amb el Pep, a mesura que vam treballar junts ens vam conèixer millor i quasi ja no feia falta que ens parléssim i els dos sabíem quina era la seva feina, i amb el Jordi haurem de fer el mateix procés".

Falta un davanter?

"Ja vaig dir que no buscàvem un jugador a dalt perquè creiem que el Villa es recuperarà. A més, ja vam quedar que els diners ens els gastaríem en defenses perquè davant no ens fa tanta falta".

Inici més planer que el 2008?

"Estar al primer equip del Barça mai és còmode del tot, però sí que és diferent al 2008, quan vam arribar nosaltres. Veníem d'un mal moment i qualsevol cosa ho millorava. Ara en canvi venim d'un moment difícilment millorable, però estem aquí per intentar-ho i que la gent estigui contenta amb nosaltres".

stats