Barça
Esports Barça 10/07/2012

Toni Freixa: "Una agressió mai no pot quedar impune"

El secretari i portaveu del Barça s'ha mostrat contrariat per l'amnistia i considera que "concedeix a l'agressor la consciència que pot continuar agredint impunement"

Efe
2 min
Toni Freixa

BarcelonaToni Freixa, secretari i portaveu del Barça, s'ha mostrat contrariat per l'anul·lació de la sanció a l'entrenador del Reial Madrid, José Mourinho, i ha declarat que "una agressió no pot quedar impune".

La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha decidit prendre una mesura de gràcia que afecta el tècnic blanc i Tito Vilanova, primer entrenador del conjunt blaugrana, que van ser sancionats amb dos i un partit de suspensió, respectivament, després dels incidents de la Supercopa d'Europa passada.

"Aquesta mesura de gràcia no converteix en innocent l'agressor, sinó que, en tot cas, li concedeix la consciència que pugui seguir agredint impunement. Entenem que és un mal exemple del futbol espanyol que una agressió com la que hi va haver quedi sense càstig", ha dit en recordar l'acció de Mourinho, que va ficar el dit a l'ull de Vilanova al Camp Nou.

Freixa ha explicat que el president del Barça, Sandro Rosell va mostrar la seva disconformitat amb aquestes mesures durant la reunió que va mantenir dilluns la junta directiva de la RFEF.

"En primer lloc, vam tenir un contacte telefònic amb la Federació i els vam manifestar el nostre punt de vista. Però, sobretot, ahir [dilluns], a la junta, el president va manifestar el seu desacord amb aquesta mesura. Fins i tot, va suggerir que s'adoptés únicament respecte d'aquelles sancions per qüestions que s'hagin produït com a conseqüència del joc. Entenem que una agressió [en aquest cas, ficar el dit a l'ull] mai no pot quedar impune", ha comentat.

"Aquesta mesura és de caràcter general, i afecta la majoria del futbol espanyol. La Federació fa una distinció, ja que no inclou les agressions als àrbitres. Però també hauria pogut fer una altra distinció i incloure l'agressió a un entrenador. Tothom ho va veure, i tot el futbol internacional ho va entendre com una acció reprovable", ha afegit.

"Les sancions que són com a conseqüència de les agressions no haurien de quedar recollides en aquesta mesura. I si es considera que el que va fer el nostre entrenador és una agressió, també hauria de quedar exclosa de la mesura de gràcia", ha conclòs.

Abans, durant la reunió de l'Assemblea de la Federació, Sandro Rosell no ha volgut fer declaracions sobre les mesures de gràcia cap a Mourinho i el seu entrenador. "Estic treballant com fins ara. Cal treballar amb el planter i treballar al màxim amb els jugadors", ha assegurat.

stats