Barça
Esports Barça 18/09/2012

Unai Emery, un tècnic que sempre amenaça el Barça però mai l'ha guanyat

El tècnic guipuscoà acumula 12 enfrontaments contra els blaugranes, amb un balanç de 5 empats i 7 derrotes

Natalia Arroyo
2 min
Unai Emery, a la sala de premsa del Camp Nou

BarcelonaUnai Emery pot presumir de ser un dels tècnics que, de manera reconeguda, ha posat en més problemes el Barça en les últimes temporades. Però tot i que els seus plantejaments atrevits contra els blaugranes s'han elogiat arreu, mai li han acabat de donar resultats. De 12 duels (36 punts), només ha pogut sumar 5 punts, fruit de cinc empats. La resta de resultats són derrotes. "No tinc el privilegi de ser un dels escollits que derrota el Barça en els seus 2 o 3 partits que perd a l'any –ha dit en roda de premsa–. Però quan tinc una oportunitat, com a mínim des del plantejament, ho intento".

En la seva etapa a València, Emery va enfrontar-se en 10 ocasions amb el Barça. El balanç va ser de 4 empats i 6 derrotes. Els xe van poder marcar 7 gols (0,7 per partit), però en van encaixar 22 (2,2 per partit). Un dels trets característics dels xocs entre el València i el Barça va ser la intensitat, el ritme alt de joc. Això va costar als d'Emery un total de 44 targetes grogues (4,4 per partit).

Amb l'Almeria, Emery va jugar només dos partits, que van resumir-se amb un empat i una derrota. El balanç golejador va ser de dos gols marcats (1 de mitjana per partit) i quatre rebuts (una mitjana de dos per matx). En aquells dos enfrontaments, els seus homes només van rebre tres amonestacions.

Les estadístiques al Camp Nou, a més, són especialment dramàtiques per al tècnic basc: sis visites i sis derrotes. Algunes, contundents, com l'últim 5-1 contra el València del febrer en Lliga. En total, 16 gols encaixats (gairebé tres per partit) i només dos marcats.

En roda de premsa abans d'enfrontar-se en el debut a la Champions, el guipuscoà ha reconegut que "no n'hi ha prou de fer un bon plantejament i posar en problemes el Barça". El que vol ara, diu, "és guanyar, per fi".

stats