Barça
Esports Barça 26/05/2011

Van der Sar creu que és un "moment preciós" per acomiadar-se del futbol

El porter holandès del Manchester United, que jugarà dissabte el seu últim partit com a professional, creu que és un "moment preciós" per acomiadar-se del futbol

Efe
2 min

LondresEl porter holandès del Manchester United, Edwin Van der Sar, que jugarà dissabte el seu últim partit com a professional, creu que és un "moment preciós" per acomiadar-se del futbol, ja que "no hi ha res més gran" que una final de la Lliga de Campions contra el Barcelona a Wembley.

Segons va indicar el porter, de 40 anys, en declaracions a la UEFA, "és una gran sensació la que tens quan ets en una final". "N'he viscut quatre abans i jugar-ne una a Wembley és molt especial, a més davant un gran club com el Barcelona", va afegir.

Van der Sar es va acomiadar diumenge passat de la Premier League després de sis anys en primera línia com a porter titular del Manchester amb el títol del campionat i espera coronar la seva carrera amb una victòria en la seva última aparició, a Wembley.

L'exinternacional de l'Oranje va ser membre de la plantilla de l'Ajax que va guanyar la Copa d'Europa davant l'AC Milan el 1995. L'any següent, va perdre contra el Juventus i, posteriorment, amb el United, va disputar les finals de la Lliga de Campions de 2008 i 2009, amb èxit només en la primera d'aquestes davant el Chelsea.

Així, la final que millors records li porta a Van der Sar és la de Moscou, el 2008, quan va tenir un paper especialment destacat per la ronda de penals que va requerir la cita i que va concloure amb un avantatge de 6-5 sobre els blues.

"Sempre recordes les victòries més que les derrotes, suposo que és obvi. El que més em ve al cap és el penal que vaig salvar el 2008 d'Anelka. Amb aquell vam guanyar el trofeu", va assenyalar Van der Sar, conscient que no és habitual que gràcies a un porter es guanyi el partit.

Van der Sar va reconèixer que moltes coses han canviat des d'aleshores, en referència a les dues grans pèrdues que ha patit la plantilla del United en aquests anys: "Hem perdut dos bons jugadors amb les sortides de Ronaldo i Tévez, altres han vingut, hem madurat i, potser, hem canviat una mica la nostra forma de jugar".

Segons la seva opinió, el rival de dissabte, el Barcelona, "segueix jugant de la mateixa manera atractiva i positiva i la majoria dels seus jugadors de llavors (2009) són aquí encara".

"La clau per nosaltres és marcar el primer gol. Vam perdre el primer gol a Roma i ens va ser bastant difícil refer-nos. Així que, si podem, canviarem això", va anticipar el porter.

stats