BARÇA
Esports Barça 07/11/2011

Xavi: “El Barça és un equip històricament fet per guanyar. Nosaltres ho donem tot”

El jugador del Barça diu que anar ara amb les seleccions no és "una aturada". "Anem a competir. Intentarem treballar bé per tornar tots sans"

Ara
2 min
Xavi Hernández, durant un entrenament d'aquesta temporada. FCBARCELONA.CAT

Sant Joan DespíEl migcampista del Barça, Xavi Hernández, ha valorat l'empat a dos que l'equip va aconseguir aquest diumenge contra l'Athletic Club. "Si algun equip es mereixia guanyar, era el Barça. Però l'Athletic va fer un partidàs. Va ser un partit de valents", ha reconegut Xavi, que ha afegit: "Quan vam fer l'empat, tot i ser en el minut 92, vam anar a buscar la pilota per tornar a jugar al més aviat possible per intentar anar a buscar el triomf. Se'ns veu bé, estem frescos, i donem tot el que tenim per poder guanyar els partits. El Barça és un equip històricament fet per guanyar".

El jugador de Terrassa ha confirmat que ha deixat enrere les molèsties i que ja es troba al cent per cent. "Vaig tenir unes petites molèsties. El mister decideix i vaig descansar dos partits. Estic al 100% bé per seguir ajudant l'equip", ha explicat. A més, ha comentat: "Jo intento estar a un nivell d'exigència altíssim per ser important aquí a can Barça. En qualsevol feina, tothom nota més competitivitat". I és que Xavi va descansar dos partits, però ell creu que no es nota l'absència de ningú sobre el terreny de joc: "Tots sumem. No es nota quan juga un o juga l'altre. A vegades va bé un descans, ja que et permet estar fresc en l'altre partit".

A més, Xavi ha explicat que està bé per poder jugar amb la selecció, després que el seleccionador estatal, Vicente del Bosque, l'hagi convocat per jugar dos amistosos en els propers dies: "No és una aturada, anem a competir. Hem de jugar bé i treballar molt per intentar tornar tots sans".

Sobre la distància respecte al Reial Madrid, que és de tres punts a la classificació, Xavi diu que l'equip no està preocupat. "El Madrid està al mateix nivell que sempre. Nosaltres estem fent bé les coses. Són només tres punts, hem de seguir jugant d'aquesta manera. Jugant com ahir, guanyarem molts partits". Tot i això, ha reconegut que "aquest any costarà guanyar una mica més que els altres. És normal, cada any és més difícil".

Xavi també ha parlat sobre les dues polèmiques que han sortit a la premsa durant l'última setmana. Sobre el possible conflicte entre Messi i Villa, Xavi ha dit: "No ho sé. Jo només penso a jugar a futbol. Llegeixo i escolto cada cop menys. Les opinions són incontrolables", mentre que sobre les paraules del davanter suec, Zlatan Ibrahimovic, ha afirmat: "Això d'Ibra em sorprèn i em decep molt. Crec que aquí va trobar un bon grup i va estar a gust amb nosaltres". I ha afegit, parlant de Guardiola: "Amb el mister hem après molt. Ens explica el perquè de les coses que fem, i això és molt important".

stats