Barça
Esports Barça 09/01/2012

Xavi: "El secret? Ser un apassionat d'aquest esport i estimar el Barça per sobre de les altres coses"

Xavi Hernández ja s'ha convertit en un convidat habitual a la gala de la Pilota d'Or, premi per al qual no es considera favorit

Toni Padilla
2 min

Zuric (enviat especial)El català ha sigut un dels protagonistes de la roda de premsa prèvia a la cerimònia d'aquesta nit i ha parlat sobre quin és el secret per jugar tants anys seguits a un gran nivell: “Hi ha molts factors. Ser una apassionat d'aquest esport, estimar el Barça per sobre de les altres coses. Per això tinc la sort de portar tants anys aquí i puc viure aquesta etapa històrica. I és per això que estem tres persones representant el club aquí. Espero tenir corda per anys, per poder seguir vinculat al club”. El migcampista ha afirmat que després de 14 anys jugant al primer equip ara mateix gaudeix “com un nen” del futbol.

En ser preguntat sobre quines opcions creu que té per guanyar la Pilota d'Or, Xavi ha reconegut que “està difícil! Amb Messi de finalista, t'ho pots imaginar. Al costat tinc el que serà el millor jugador de la història. És jove. Té 24 anys i superarà tots els rècords. Per això és difícil per a mi i per a tots els futbolistes guanyar la Pilota d'Or. A la vegada, jo m'aprofito del seu joc i li agraeixo a ell o Puyol, Cesc o Iniesta que m'ajudin a millorar. Gracies a ells jo sóc en aquesta gala. El meu joc està condicionat a ells”.

Xavi ha parlat de la importància de tenir finalistes de La Masia en una gala així per l'exemple que ofereix als menuts: “Pels nens de La Masia viure dies així il·lusiona, ja que veuen gent que ha passat tota la vida al club. És un dia especial. Si hi ha un tècnic que a la mínima dóna una oportunitat, que és valent i ajuda la gent de la casa... doncs veuen que la feina dóna els seus fruits. Per això tothom vol jugar al Barça, perquè és un club guanyador. Per això és tan satisfactori viure dies així”.

Finalment, Xavi ha parlat sobre la Lliga, i ha afirmat que “està complicada però lluitarem fins al final per poder guanyar la quarta Lliga consecutiva. Són cinc punts i queda una volta, no està perduda”.

stats