BARÇA
Esports Barça 16/01/2012

Xavi: "No en sabem d'especular, al Bernabéu serem valents com sempre"

El migcampista diu que jugar aquests tipus de partits sempre motiva i que aquest dimecres, al Bernabéu contra els blancs, volen ser "protagonistes tenint la pilota"

N. García
3 min
Xavi celebra el gol que ha marcat contra el Betis.

BarcelonaEl migcampista blaugrana Xavi Hernández ha assegurat aquest dilluns que dimecres al Santiago Bernabéu, en el partit d'anada dels quarts de final de la Copa del Rei, el Barça serà valent. "No en sabem d'especular. Nosaltres volem anar a fer gols, tenir el domini de la pilota... no descobreixo res! Intentem fer un joc alegre, vistòs, a l'atac... és una eliminatòria, així que contra més gols fem, millor. Serem valents com sempre", ha comentat.

Per al de Terrassa, "aquests partits sempre motiven. Els partits al Bernabéu o en els de Champions, l'equip s'endolla fàcilment, hi ha un plus de motivació", i ha afegit: "M'agrada jugar al Bernabéu, m'agrada jugar en estadis històrics. El Madrid és el rival històric per als culers i per això agrada jugar aquests partits". Xavi ha apuntat que no els motiva jugar contra Mourinho, sinó contra tot el Madrid. "No només contra Mourinho, ens motiva jugar contra el Madrid en general. És un rival històric i ens motiva".

Sobre quin pot ser el plantejament del Madrid, Xavi ha assegurat: "Els clàssics són partits molt intensos. Ara el Madrid ens està jugant més de tu a tu, ens està pressionant més a dalt... no sé com jugaran aquest cop, no m'ho imagino, però nosaltres la filosofia no la canviarem". "El Madrid té un futbol molt directe, té quatre o cinc futbolistes que et maten al contraatac, així que haurem d'estar molt atents defensivament tot i que tinguem la pilota. Ells treuen molt rendiment a córners i faltes, així que haurem d'anar en compte", ha analitzat el blaugrana.

En els últims anys, el Barça no ha perdut al Santiago Bernabéu i Xavi espera que segueixi la ratxa. "Algun dia passarà, que perdrem, però espero que sigui el més tard possible. Arribem en un bon moment per competir i tractarem que la derrota arribi el més tard possible", ha destacat, i ha afegit: "En cas de perdre, intentarem que no sigui tan dur com sembla en un principi. Intentarem anar a competir i a seguir amb l'objectiu de guanyar aquesta Copa. Ja veurem qui guanya i en quin estat anímic està. Qui guanyi sortirà amb un plus de confiança, però qui perdi haurà de seguir lluitant en les competicions que li resten. El fet que sigui un Barça-Madrid li dóna més importància".

Però tot i això, el migcampista ha dit que l'equip està confiat. "Pensem que les coses aniran bé, però sabem que són un rival complicat, que està en un nivell òptim". "Quan tens possessió, tens tranquil·litat per atacar. Volem ser els protagonistes tenint la pilota. Quan tenim la pilota, qualsevol equip que tens al davant pateix. I això no canvia, sigui el Madrid o sigui qualsevol altre equip el que tinguis al davant. El nostre plantejament no canvia. Nosaltres tenim clar com atacar i com defensar, no tenim dubtes. No canviem ja sigui el Madrid o sigui qui sigui. Per això és important confiar en un mateix i saber cadascú què ha de fer", ha dit.

Xavi també ha estat preguntat per Cristiano Ronaldo. "Són dinàmiques. Tots els davanters van per ratxes, a vegades entra la pilota, d'altres no... Tornarà a fer gols, evidentment, és un futbolista capacitat per marcar diferències", ha explicat el jugador blaugrana.

De tots els clàssics que ha jugat, Xavi es queda amb el 5-0 al Camp Nou. "No pel resultat, sinó pel joc. Vam ser superiors, és l'excel·lència del que és el Barça", ha dit el migcampista, que també ha recordat el 2-6 al Bernabéu.

Respecte la situació a la Lliga, el migcampista de Terrassa ha comentat: "Ens agradaria estar pel davant i sabem que no podem fallar més. Hem de seguir guanyant per mantenir la distància i esperar que ells punxin".

Sobre els seus 400 partits de Lliga al Barça, Xavi ha dit: "No tinc objectius personals, sinó només col·lectius. Seguir guanyant títols amb l'equip és l'objectiu. A vegades Sergi [Nogueras, responsable de premsa del Barça] m'avisa i em diu que faré tants partits, que superaré un jugador... però jo no compto partits, només vull seguir jugant i guanyant".

stats