Barça
Esports Barça 21/08/2011

Zubi: "Vam decidir no actuar contra Mourinho per fer més gran la Supercopa que acabàvem de guanyar"

En declaracions al programa 'Hat Trick' de TV3, el director del futbol professional del Barça creu que "tothom ha vist les imatges" i que aquestes parlen per si soles

Martí Molina
2 min
Andoni Zubizarreta en roda de premsa a Miami

BarcelonaAndoni Zubizarreta ha explicat que el Barça va decidir no presentar cap demanda contra José Mourinho per "fer més gran la Supercopa". En declaracions al programa Hat Trick de TV3, el director del futbol professional del club blaugrana ha recordat que "tothom ha vist les imatges" i que aquestes parlen per si soles.

"Vam guanyar nosaltres. Que a ningú no se li oblidi", ha dit Zubizarreta, que està convençut que "el final ha embrutat un partit que va tenir una qualitat futbolística enorme". El que va ser porter del Barça ha aclarit que: "el dijous vam tenir clar que havíem de fer gran una Supercopa que havíem aconseguit al camp. Per això vam decidir no actuar. A més, creiem que el futbol ha de tenir els seus propis mecanismes per actuar contra això".

Zubizarreta també ha parlat dels fitxatges que ha fet el Barça aquesta temporada, en especial del de Cesc Fàbregas, un dels més llargs de la història. "Cesc sempre ha estat a la nostra agenda, però que el fitxéssim no només depenia de nosaltres", ha explicat. També ha comentat que Guardiola no els va "insistir en res que no estigués planificat", i que "en cap moment" va exigir res, sinó que simplement "es posava en contacte per saber com estaven les coses".

El director del futbol professional també ha parlat de Thiago, futbolista que ocupa una posició similar al camp que Cesc, i ha dit que "tindrà temps de sobres de jugar perquè la temporada és molt llarga i s'han de repartir els minuts".

Pel que fa al fitxatge d'Alexis, Zubizarreta ha aclarit que "els primers informes sobre Alexis eren de l'època de Laporta com a president, però el comencem a seguir a principis d'aquest 2011". "Buscàvem futbolistes que poguessin jugar per fora, que sabessin atacar defenses tancades a través de l'un contra un i també que pogués jugar a l'espai. Vam fer una terna de jugadors, i després de reunir-nos amb els entrenadors vam acotar el cercle. Finalment ens vam decantar per Alexis", ha explicat, i també ha reconegut que Rossi també estava en aquesta llista final.

Sobre el traspàs de Bojan al Roma, ha dit que es tracta d'un jugador "amb experiència futbolística alta però d'una edat molt curta", i que buscaven que "continués creixent com a jugador, i que tingués minuts, cosa que ell també volia. Vam pensar que era una bona opció, que anés a un club entrenat per Luis Enrique, perquè torni més madur".

Sobre l'equip que tindrà el Barça per aquest any, Zubizarreta està convençut que els blaugranes tenen "una plantilla equilibrada i preparada per competir", però que desprès "faltarà veure quin és el nostre rendiment real a les competicions".

stats