Barça
Esports Barça 17/07/2012

Zubizarreta: "També s'ha de mirar el planter per cobrir les necessitats del primer equip"

El director esportiu del Barça no ha volgut donar detalls sobre possibles altes i baixes però ha assegurat que té molt present el filial a l'hora de fitxar jugadors

M. Molina
2 min
Andoni Zubizarreta, durant la presentació de Jordi Alba

BarcelonaPreguntat sobre l'absència de Keita, el director esportiu no ha volgut donar detalls de les entrades i sortides després de la marxa del malià. "El nostre objectiu és estar a les 12 de la nit del dia 31 d'agost amb el millor equip, donant els millors recursos a l'entrenador per afrontar la temporada. Però a partir d'aquí no acostumem a donar detalls de les negociacions i els jugadors que interessen" ha comentat.

D'altra banda, s'ha mostrat molest amb l'Ajax per haver dit públicament que estava interessat en Marc Muniesa i fins i tot haver informat de l'estat de les negociacions. "Sembla que hi ha alguns equips que sí que expliquen les negociacions, nosaltres no. Avui (aquest dimarts) Muniesa s'ha entrenat i a la tarda també ho farà. A partir d'aquí, ja veurem", ha conclòs.

Tot i així, i de cara a fitxar per cobrir les baixes del primer equip, ha recordat la importància del planter: "Una part molt important és mirar cap avall per veure quines són les necessitats".

En aquest sentit, el director esportiu ha explicat que aquest estiu s'ha invertit per reforçar el filial amb futbolistes de nivell i que confia que algun dia arribin al primer equip: "Al Barça B hi ha hagut moltes incorporacions, però també algunes baixes. Aquest any hem intentat invertir en el mercat amb jugadors més aviat joves. Però si acaben pujant o quedant-se al B ho dirà el temps. En principi hi ha un graó però també és cert que aquest dimarts al matí hi havia 10 jugadors del filial entrenant amb el primer equip", ha comentat.

Mascherano, a punt de renovar

El director esportiu del Barça sí que ha donat pistes sobre les renovacions d'alguns jugadors. El cas més clar ha estat el de Javier Mascherano, que podria ampliar el contracte pròximament: "La renovació de contracte està molt avançada. A veure si en els propers dies ho podem tancar".

En el cas del capità Carles Puyol, ha explicat que "és un cas que va més enllà d'una simple renovació, per trajectòria i història". Per això, Zubizarreta diu que "quan torni d'aquesta setmana de vacances ens asseurem amb ell i parlarem de com veu el seu futur. I a partir d'aquí ja ho posarem al contracte".

Per últim, ha reconegut contactes amb el representant d'Adriano Correia, però que encara no s'ha parlat de renovació: "No hem parlat de temes de contracte, sinó únicament del rendiment i altres coses. Estem contents amb ell. Però aquestes converses responen únicament a una conversa habitual entre director esportiu i representants".

stats