BARÇA
Esports Barça 26/05/2012

Els aficionats del Barça celebren la Copa del Rei a la Cibeles i a Canaletes

Uns quants aficionats que eren a Madrid per veure la final s'han apropat fins el tradicional lloc de celebracions del Madrid per celebrar la Copa del Rei. La celebració a Barcelona acaba amb un detingut i dotze identificacions

Ara
2 min
Els aficionats del Barça, aquest divendres a la nit a la Plaça de la Cibeles / SERGIO BARRENECHEA / EFE

MadridUns quants aficionats del Barça s'han apropat fins la plaça de Cibeles, el tradicional lloc de celebracions dels títols del Reial Madrid, per celebrar la Copa del Rei que el conjunt blaugrana ha aconseguit contra l'Athletic Club al Vicente Calderón. Vestits amb samarretes i bufandes del Barça, els aficionats que eren a Madrid han celebrat el 14è títol de l'era Guardiola.

A més, a Barcelona, els aficionats culers també han sortit al carrer i s'han aplegat a la font de Canaletes, on sempre celebren tots els títols del Barça.

Els culers omplen Canaletes de crits i eufòria

La font de Canaletes ha tornat a ser, com és habitual, el centre neuràlgic de la celebració blaugrana. Uns 2.000 aficionats, segons la Guàrdia Urbana, han encerclat la font de Canaletes amb banderes i samarretes del Barça en senyal d'eufòria per la victòria al camp per 3 gols a 0.

La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han custodiat la zona i han tallat el trànsit a la zona alta de la Rambla, la plaça de Catalunya i el carrer Pelai, els carrers d'accés a la Rambla per dalt.

Un detingut i dotze identificats a Barcelona

La celebració de la copa que tanca l'era Guardiola ha estat molt més tranquil·la que les de la resta de trofeus de l'entrenador català. Els Mossos d'Esquadra han detingut només una persona, per desobediència, i n'han identificat dotze més. Unes xifres molt per sota de les registrades anys anteriors.

Les dues mil persones han encès alguna bengala, han llançat algun petard i han cridat càntics blaugrana ocupant les immediacions més properes a la font de Canaletes però sense interferir excessivament la vida nocturna de les Rambles.

A Madrid, la policia espanyola han detingut quatre persones, tres per resistència, desobediència i atemptats contra agents de l'autoritat, i un altre també per atemptat a agents de l'autoritat i injúries a la Corona.

stats