Barça
Esports Barça 20/04/2011

I l'afició de València amb qui anirà?

Vicent Chilet, periodista de Levante-EMV, no té dubtes i explica a l'ARA que "l'afició valencianista anirà decididament amb el Barça" a la final de la Copa del Rei de Mestalla

àlex Gozalbo
2 min
Portada de dimarts de 'Superdeporte'.

BarcelonaMestalla acollirà aquesta nit la final de la Copa del Rei. La meitat de l'estadi animarà al Barça i l'altra meitat, al Madrid. El dubte arriba en pensar amb qui anirà la ciutat de València.

Segons una enquesta publicada pel setmanari El Temps, el 73% desitja un triomf del Barça i només un 3% es decanta pel Madrid. La resta, el 24% dels consultats, ha expressat una indiferència absoluta.

Vicent Chilet, periodista de Levante-EMV, no té dubtes i explica a l'ARA que "l'afició valencianista anirà decididament amb el Barça. D'una banda tenim la simpatia que desprèn el Barça, pel joc atacant, pel carisma de jugadors fets a casa i pel protagonisme decisiu en la conquesta del Mundial. Molt lluny queda la instrumentalització esportiva que es feu de la "Batalla de València", el conflicte socio-lingüístic dels anys forts del blaverisme, que va originar un ambient molt hostil en contra del Barça fins a la fi dels 80".

Segons Chilet, "per damunt de tot cal considerar l'antimadridisme que des de fa gairebé tres lustres s'ha alimentat a la grada de Mestalla, començant pel fitxatge de Mijatovic l'any 1996, seguint pels intents frustrats per endur-se Mendieta, Ayala o Villa, polèmiques arbitrals i sobre tot el fet de ser competidors directes per les lligues de 2002 i 2004, guanyades pel València. El record d'allò, tot i que ara l'equip és més feble, està ben present".

Hi ha una situació, en canvi, que preocupa a l'afició del València CF. "És un efecte col·lateral, però fer el passadís d'honor al Madrid dissabte vinent a Mestalla és un terrible malson per a la majoria d'aficionats. La quota de llevantinistes que hi puga haver a Mestalla també es decantaria pel Barça. El record del 8-0 a la Copa o la polèmica amb Mourinho després del 0-0 a Orriols en lliga, on es va queixar de la suposada duresa dels defenses granotes, són factors claus", explica Vicent Chilet, conegut per les seves brillants cròniques literàries a Levante-EMV.

El diari Superdeporte ha posat en marxa una enquesta per preguntar si els aficionats del València CF estarien d'acord en, si guanya la Copa del Rei, fer-li el passadís al Reial Madrid.

stats