Barça
Esports Barça 23/05/2012

Zubizarreta: "Han passat moltes coses en l'últim mes, però ara és moment de centrar-se en la Copa"

El director esportiu del Barça veu Guardiola "intens i pensant només en futbol", no es mostra preocupat per les lesions en defensa i valora l'estat físic d'Abidal i la filosofia de joc de Bielsa

Ara
2 min
Andoni Zubizarreta, durant la roda de premsa

BarcelonaEn una entrevista concedida a Barça TV, Andoni Zubizarreta reconeix que en l'últim mes de maig, després de la derrota contra el Reial Madrid, "han passat moltes coses" però assegura que el club està tranquil i centrat en la final de la Copa del Rei, que "és un d'aquells partits que a tothom li agrada jugar".

En relació a les baixes que té l'equip per afrontar aquest duel de divendres contra l'Athletic, el director esportiu del Barça ha comentat que "l'equip és competitiu" i que Guardiola plantejarà el partit "per guanyar-lo, pensant en atacar i fer mal a l'Athletic". "Després de la final de Roma del 2009 i com va costar formar una defensa aquell dia, el Pep diu que això d'ara no és res".

Sobre l'estat d'Abidal, Zubizarreta ha volgut ser prudent. "És un procés lent i complicat, però l’objectiu és que aconsegueixi fer vida normal i pugui començar a córrer. El que ens preocupa és que ell estigui bé".

Divendres serà l'últim partit que Guardiola dirigirà com a tècnic del primer equip del Barça, però Zubizarreta no el nota afectat ni nostàlgic. "El veig intens, completament ficat en la final, pensant en samarretes blaves i vermelles, abstret i gaudint del futbol, que és el que li agrada. En l'entrenament de dilluns, estava amb una intensitat màxima sabent el repte que té per davant".

Andoni Zubizarreta també ha parlat de Marcelo Bielsa, de qui diu que "és un home amb una forta personalitat" i que, tot i que creu que "s'adaptaria al Barça", té un estil de joc i una proposta que potser no lligaria gaire amb la filosofia del Barça, "perquè de vegades porta el partit a duels individuals". El director esportiu del Barça opina que Bielsa "ha trobat en l'Athletic el club perfecte" pel que ell exigeix a una entitat i a uns jugadors.

stats