Barça
Esports Barça 07/06/2012

"És autoexigent i per això pateix": 4 capitans, 4 frases sobre Guardiola

Xavi, Valdés, Iniesta i Puyol, quatre capitans de l'era del tècnic de Santpedor al Barça, expliquen la seva experiència dels últims quatre anys en el documental 'El cercle dels 4', a TV3

Ara
2 min
Puyol. Xavi i Valdés, en una captura de pantalla del documental 'El cercle dels 4'

BarcelonaHan sigut els seus quatre capitans i ara que ha plegat s'han deixat anar en públic. Xavi Hernández, Víctor Valdés, Andrés Iniesta i Carles Puyol han explicat com han viscut els quatre anys de l'era de Guardiola com a entrenador al Barça.

En un documental emès per TV3 aquest dimecres a la nit, que repassa l'etapa de Guardiola amb imatges, música i entrevistes als capitans, tots quatre han explicat vivències, sentiments i opinions.

Aquestes són 4 frases destacades d''El cercle dels 4':

1. Víctor Valdés. "Jo des del punt de vista tàctic era zero, i aquests quatre anys han sigut una universitat del futbol".

2. Andrés Iniesta. "Ell dirà que els jugadors som els que sortim i juguem, però en molts moments els jugadors agraïm que hi hagi un líder, una persona que et fa veure el camí."

3. Carles Puyol. "[Sobre el desgast provocat per l'entorn] No, jo crec que el que l'ha desgastat més és preparar els partits i viure el futbol com ell el viu. [Pel que fa a la resta] Ell té molta experiència, ha estat al Barça quasi tota la vida i n'ha vist de tots colors, això crec que no l'ha afectat".

4. Xavi Hernández. "No només ha sigut un entrenador, ha fet de tot una mica, ha fet de portaveu. Tothom esperava les paraules del Pep. I això desgasta [...]. I és autoexigent i per això pateix tant. Quan una persona és autoexigent també és exigent amb els que té al voltant, que a vegades és bo i a vegades no tant. En aquest cas, com que estem competint i volem guanyar, ha sigut boníssim. Però t'acaba desgastant a tu perquè esperes molt de tothom i no tothom et dóna el que esperes. La clau del Pep ha sigut això".

stats