Barça
Esports Barça 29/11/2010

111: xifra màgica del barcelonisme

El gol de Koeman a la final de la Champions a Wembley va fer mític el minut 111 entre els aficionats del Barça. Amb el temps, l'han acompanyat moltes més coincidències històriques i estadístiques

A. Sole / O. March / N. Arroyo
Gol de Krankl a la Recopa de Basilea

BarcelonaTal dia com avui de l'any 1899, Hans Gamper va fundar el Futbol Club Barcelona juntament amb onze entusiastes practicants del que aleshores es coneixia com a 'foot-ball'. Des d'aquell 29 de novembre, han passat 111 anys, i moltes altres fites històriques, curioses –casuals?–, que vinculen la xifra cent onze amb el Barça.

Minut 111, s'acaba la pròrroga de la final de la Lliga de Campions del 1992 a l'estadi de Wembley. Koeman marca un golàs de falta contra la Sampdòria que alça el Barça a l'esglaó més alt de la seva història.

També Krankl, l'any 1979, en el mateix minut 111 va signar un gol que valia un triomf a la Recopa de Basilea, 3 a 4 al Fortuna Düsseldorf.

Leo Messi va córrer i celebrar el gol amb el pit contra Estudiantes que coronava el Barça com a millor equip del món al Mundialet de Clubs, entre el minut 110 i el 111. Tot i la seva juventut, l'argentí ja ha marcat més de cent onze gols. El 111è va ser el seu primer en un Barça-Stuttgart a la tornada de vuitens de l'any passat que el Barça va guanyar 4-0.

Just avui fa dos anys que Samuel Eto'o va fer el seu 111è gol –en faria després més– com a culé. Va ser contra el Sevilla al Sánchez Pizjuán i l'equip va acabar guanyant per 0-3. Curiosament, un altre golejador que va arribar a aquesta xifra exacta és Eulogio Martínez. Col·lectivament, el gol 111 es va marcar la temporada 1930/31, obra d'Arocha en un Espanyol-Barça que va acabar en empat a 4.

Guardiola té una mitjana d'un títol cada 111 dies (111'88, concretament). Entrenador del primer equip des de fa 895 dies –va ser presentat oficialment el 17 de juny de 2008–, i ja ha guanyat 8 competicions.

Referent al clàssic, el 111è Barça-Madrid que es va jugar és de la temporada 1982/83, jornada 30 de Lliga, i el Barça va guanyar al Camp Nou 2-1. El 111è gol del Barça en duels directes amb l'etern rival el va fer Zaldúa en l'empat a un de la temporada 67/68. La victòria 111 a la Lliga es produeix la temporada 1942/43 en un Betis-Barça que guanyen els culers amb gols de Bravo i César.

I fent més història, la victòria 111 a Europa arriba la temporada 1988/89, a la primera ronda de la Recopa al camp del Fran Reykjavic. El Barça va guanyar 0-2, dos gols de Roberto. Abans, l'any 61/62 a la Copa de Fires, Villacerde va celebrar el gol cent onze dels blaugranes a Europa contra el Sheffield W., anada de quarts de final, amb derrota culé 3-2.

Per la seva banda, la secció d'handbol del club acumula, ni més ni menys, que 111 títols, el darrer dels quals ha estat la Lliga dels Pirineus 2010/11 guanyada al Fraikin Granollers (38-31).