BARÇA
Esports Barça 03/10/2011

Afellay ha estat operat amb èxit i s'estarà, com a mínim, sis mesos de baixa

El doctor Cugat i el doctor Pruna han fet aquest dilluns a la tarda una artroscòpia al jugador per reconstruir el lligament encreuat anterior del genoll esquerre

Nuria García
1 min
Rosell, Zubizarreta, Afellay i Bartomeu.

BarcelonaIbrahim Afellay ha estat operat aquest dilluns a la tarda pels doctors Cugat i Pruna. Els doctors han practicat una artroscòpia durant 50 minuts al jugador per reconstruir el lligament encreuat anterior del genoll esquerre.

Afellay, després de la intervenció estarà sis mesos de baixa aproximadament. Tot i això, la recuperació també podria ser més llarga. "Aquí entraríem en un debat mèdic. Fer-lo jugar abans de sis mesos, per exemple a EEUU, hi ha gent que ho tolera, allà hi són nou. El que s'ha trencat és un llligament i nosaltres posem allà tendó rotulià, que s'ha de convertir en lligament, i això comporta un temps", ha comentat el doctor Cugat. "A la mutualitat operem cents de lligaments encreuats a l'any, i no totes les operacions van bé. Pot surgir qualsevol problema", ha explicat.

El propi doctor Cugat ha explicat quin és l'estat d'ànim d'Afellay: "Després de lesionar-se, Afellay havia tocat fons. Li vam dir que estigués tranquil. Tenia molt dolor i estava espantat. Ara cada cop està més content, avui fins i tot feia broma. Ha volgut saber què tal i estava content. Només el vaig veure negatiu el primer dia, el seu estat anímic ha anat a més. Està content, i això és molt important per a la recuperació posterior", ha afirmat el metge.

Ara, Afellay se centrarà en recuperar-se. "El seu objectiu és recuperar el seu genoll. Un cop recuperi el genoll, després ja pensarà en la Champions, en la Lliga o en l'Eurocopa. Ell no ens ha parlat de res de tot això", ha dit el doctor Cugat quan li han estat preguntat si l'objectiu de l'extrem holandès era arribar a punt per jugar l'Eurocopa de l'any vinent.

stats