Barça
Esports Barça 31/01/2011

Abidal: "Algunes coses de Guardiola no m'agradaven al principi, però sóc intel·ligent i he canviat d'opinió"

El lateral del Barça creu que encara queden "massa partits" com per cantar victòria després de la derrota del Madrid i que l'obligació de l'equip és "seguir pendent de jugar bé i guanyar"

Natalia Arroyo
2 min
Afellay i Abidal en el primer entrenament de 2011.

BarcelonaÉric Abidal s'ha presentat davant la premsa amb simpatia, alegre, satisfet pel seu bon moment personal i per la situació a la classificació, on el Madrid està a set punts. La distància és bona, però "queden encara molts partits".

El francès creu que la derrota contra l'Osasuna no té res a veure amb "el 5-0", que això ja "ho tenen superat", tot i que "segur que els va afectar i encara els afecta". El lateral del Barça s'ha après de memòria el missatge prudent del seu entrenador i ha deixat clar que "la Lliga no està acabada", que set punts "és molt poc" perquè el Madrid "no fallarà gaire més". La responsabilitat del Barça és "seguir treballant igual" i no desviar-se "del camí".

"Nosaltres tenim la sort de ser molt efectius i marcar molts gols en cada partit. Hem de seguir així", ha sentenciat. Pel francès, la derrota del Madrid a Pamplona no "és cap sorpresa", perquè tots els "rivals surten molt motivats perquè necessiten molt els punts".

Li han preguntat sobre les diferents maneres de les aficions de tots els estadis de rebre el Barça i el Madrid, i el francès ha trobat en el Mundial la raó principal, i ha recordat que el Barça té "Iniesta, que va fer el gol". I, seguint en clau madridista, ha confessat que parla amb Benzema, un jugador "de gran talent", que "no està afectat pel que diu la premsa i està concentrat per entregar-se al màxim per al seu equip".

També li han parlat de la renovació d'Alves, i Abidal ha reconegut que el brasiler "és un jugador important dins el grup" i que si "la seva família està bé a Barcelona", seria molt bo "que seguís amb l'equip per acabar el projecte que s'ha començat".

Abidal ha confessat que en els primers dies de Guardiola com a entrenador no tenia feeling amb el tècnic i va arribar a proposar abandonar el club. "Però va ser cosa d'unes setmanes, després vaig reflexionar i això va canviar, perquè busco sempre el benefici del grup", ha dit. I, entre bromes, ha afegit: "Sóc intel·ligent i penso".

stats