Copa del Rei
Esports Barça 20/04/2011

Un Barça de 'tocar sortint' i un Madrid perillós per banda

Les alineacions de Guardiola i Mourinho reforcen les idees de partit que es preveien: el Barça vol molta mobilitat a través de la possessió i el Madrid buscarà sortir ràpid al contraatac fent mal des de les bandes

Natalia Arroyo
2 min

BarcelonaPep Guardiola canvia ben poca cosa respecte l'onze del Bernabéu: Mascherano per Puyol i Pinto per Valdés. Peça per peça i, salvant les distàncies entre tots dos jugadors, són futbolistes de perfil similar. La resta de jugadors asseguren el que vol el Barça: tenir la pilota, tocar-la ràpid i en moviment (tocar sortint) i amb profunditat. Pedro i Villa seran homes clau per estirar l'equip i donar-li agilitat en posicions avançades.

Mascherano per Puyol

El Barça conservarà la velocitat en la correcció, la contundència al tall i les cobertures a camp obert amb el Jefecito. Quant a sortida de pilota, tampoc altera la proposta: Piqué seguirà sent el futbolista que iniciï el joc blaugrana. Mascherano, amb un desplaçament en llarg molt efectiu, també pot ser un factor sorpresa a tenir en compte.

Pinto per Valdés

Amb Pinto sota pals, el Barça tindrà més problemes que amb Valdés per assegurar-se la sortida de pilota i el joc amb els peus, però si el domini de la possessió és tan clar com dissabte, tampoc hauria de ser un factor preocupant en aquesta zona del camp. Caldrà veure si el Madrid opta per pressionar més amunt, forçant l'errada de l'andalús, o no.

El Madrid sense 9 pur

Pel què fa al Madrid, l'absència d'Adebayor permetrà que els centrals del Barça juguin sense una referència fixa en el marcatge. El dubte és què farà Cristiano i si partirà des de la banda o jugarà centrat. En qualsevol cas, Mourinho busca fixar els laterals amb dos homes molt purs de banda, Di María i Cristiano, per frenar les incorporacions fresques d'Adriano i Alves. És la manera menys defensiva de tenir-los controlats. Si els culers opten per pujar a l'atac, Özil tindrà la consigna automàtica de buscar una diagonal per aprofitar la velocitat dels dos davanters.

stats