Barça
Esports Barça 09/04/2011

El Barça, decidit a conservar la diferència de vuit punts contra un Almeria renovat

Tret dels canvis obligats per suplir els sancionats Valdés i Busquets, que donaran entrada a Pinto i Milito, no s'espera que Guardiola revolucioni gaire l'equip, decidit a sentenciar ràpid el partit contra l'Almeria i anar al Bernabéu amb la renda de vuit punts

Natalia Arroyo
2 min
Xavi celebra el gol amb els seus companys.

BarcelonaEl Barça rep el cuer, l'Almeria, amb l'objectiu de conservar l'avantatge de vuit punts sobre el Reial Madrid abans del clàssic. Guardiola avisa que, si bé compta que el seu equip perdrà encara algun punt d'aquí al final de la Lliga, no permet que els tres punts s'escapin del Camp Nou aquesta jornada. El fet que el rival estreni entrenador, Roberto Olabe, no fa més que intensificar els missatges d'alerta dels culers, que no volen refiar-se dels andalusos.

Guardiola tindrà algunes baixes, entre lesionats i sancionats. D'una banda, no podrà comptar ni amb Víctor Valdés ni amb Busquets, que hauran de complir un partit de sanció després de veure la cinquena targeta groga al Madrigal, i continuen fora de combat Puyol i Abidal. Això obre una nova oportunitat a Gaby Milito com a parella de central amb Gerard Piqué, que podria sortir d'inici i descansar a la segona meitat, en benefici d'Andreu Fontàs, amb la qual cosa el Barça defensaria amb dos centrals esquerrans. De laterals, la dreta serà per a Alves o Adriano i l'esquerra per a Maxwell, que ja està disponible i probablement jugarà de titular per anar agafant el rodatge que necessitarà per ajudar l'equip en el tram final de la Lliga.

És sota pals on el tècnic del Barça tenia més problemes. Sense Valdés, l'opció lògica seria Pinto, que aquest matí ha participat amb normalitat amb els seus companys en l’últim entrenament abans de rebre l’Almeria. Aquesta tarda s’acabarà de valorar la disponibilitat del jugador per al partit.

Mascherano seguirà sent el pivot defensiu, acompanyat molt probablement de Xavi i Iniesta, tot i que Guardiola podria buscar frescura en algun jugador menys habitual i seguir comptant amb Keita o Thiago en l'onze.

En atac torna Pedro, recuperat de la pubàlgia, i apunta a titular. Es completa la tripleta ofensiva amb Messi i Villa, tot i que l'asturià podria deixar el seu lloc a Bojan o Afellay.

L'Almeria viatja a Barcelona sense Carlos Garcia, Pellerano, Ortiz Bernal i Ulloa i amb l'urgència d'haver de sumar per no despenjar-se de la lluita per la salvació. Amb 26 punts, és l'equip que tanca la classificació.

Barça: Pinto; Alves, Piqué, Milito, Maxwell; Mascherano, Xavi, Iniesta; Pedro, Messi, Afellay

Almeria: Diego Alves; Michel, Acasiete, Marcelo Silva, Luna; Ortiz, Bernardello, M'Bami, Crusat; Piatti, Kalo Uche

Àrbitre: Ayza Gámez (comitè valencià)

Estadi i hora: Camp Nou, 20 h

stats