Barça
Esports Barça 28/05/2011

Els detalls tàctics de la final de la Champions (2)

La final més esperada ve marcada per una sèrie de conceptes tàctics que determinaran quin dels dos equips portarà la iniciativa en el joc a l'estadi de Wembley

Natalia Arroyo
2 min

BarcelonaSeguint amb l'anàlisi d'ahir, hi ha altres factors que marcaran molt el joc, com són la capacitat de pressionar dels jugadors del Manchester United, la interpretació de la banda per part dels laterals blaugranes i els extrems anglesos, i la intensitat en les transicions.

Pressió sobre pèrdua i pressió per forçar passada llarga

Mentre el Barça voldrà mantenir l'essència d'intentar robar la pilota de seguida que la perdi i el més a prop possible de la porteria de Van der Sar, el United manté la incògnita de si oferirà la seva versió més contemplativa o la més agressiva. És molt possible que alterni una opció amb una altra i, durant fases del joc, avanci línies per dificultar la sortida de pilota del Barça i l'obligui a buscar la passada llarga (on és més poderós l'equip anglès) i, en altres fases, recularà i tancarà les passades interiors, deixant tocar el Barça en zones estèrils del joc.

Transcendir a la funció dels laterals

Atacar la banda és una altra manera de defensar-la. Alves ha de recuperar la seva versió més ofensiva per obligar Park a replegar molt per anar a les ajudes i, d'aquesta manera, el United perdrà part de la força en el contraatac. Des del lateral esquerre serà important compensar l'esforç del brasiler per forçar Valencia a fer aquest desgast, també. És d'esperar que Ferguson jugui amb aquest factor i faci que Chicharito caigui a la banda del lateral incorporat del Barça, la qual cosa reclamaria la màxima atenció dels centrals del Barça, fent-li la cobertura.

No perdre l'ordre i canviar ràpid el xip

El United buscarà, en la mesura del possible, desordenar el Barça, obligant-lo a córrer molt i estirant-lo amb Chicharito en punta. Els de Guardiola hauran de ser hàbils amb la pilota, atacar amb paciència i bona posició per, quan es produeixi una pèrdua, no patir desajustos defensius que puguin aprofitar els anglesos. Des de Pedro a Busquets, els blaugranes hauran de dominar la transició per frenar les primeres tres accions al contraatac del United: el desmarcatge de Chicharito per estirar, la passada del recuperador de la pilota i l'arribada de l'ajuda des de segona línia.

stats