Lliga de Campions - Barça
Esports Barça 16/02/2011

L'Arsenal-Barça, un duel de toc molt físic

Arsène Wenger té baixes importants en defensa, amb el belga Vermaelen lesionat i el francès Sagna sancionat, i haurà d'improvisar. El Barça ja fa setmanes que ha assumit que Puyol no arribava a temps i segurament jugarà amb Piqué-Abidal de centrals i Maxwell i Alves als laterals

Natalia Arroyo
2 min
Cesc Fàbregas parla amb Nasri en un entrenament.

BarcelonaSonarà l'himne de la Champions. La pilota començarà a rodar. I sobre la gespa de l'Emirates es donaran avui cita dos dels millors equips d'Europa. Els que practiquen "més bon" futbol, a ulls dels espectadors, que volen un futbol ofensiu a través del toc, toc, i toc de pilota.

Tot i això, el d'aquest vespre serà un partit d'allò més físic. Tant el Barça com l'Arsenal hauran revisat en profunditat el partit de fa un any a Londres, el 31 de març, en l'anada dels quarts de final. Aquell dia el Barça va fer una exhibició de pressió, asfixiant el seu rival a camp propi, robant-li la pilota a la frontal, esgarrepant-lo una vegada i una altra amb claríssimes ocasions de gol. Però sense gols.

L'Arsenal va aconseguir reaccionar adoptant mesures ambicioses, arriscades des del punt de vista tàctic i exigents des del físic. Va avançar la línia, va jugar més al contraatac, va voler córrer i fer córrer. El Barça va patir amb Theo Walcott, que va agafar l'esquena a Maxwell per trencar el Barça des de la banda dreta.

L'alineació del Barça avui no tindrà res a veure amb l'1-4-2-3-1 amb Ibra en punta que va jugar fa un any. Guardiola seguirà apostant pel seu onze de gala, amb Messi fent d'enllaç pel centre i Pedro i Villa sent les espases afilades de l'atac més vertical. Jugui qui jugui, sí que l'essència d'aquell Barça tornarà a sortir a menjar-se el seu rival a l'Emirates, avui. La pressió serà clau, per garantir una recuperació ràpida de la pilota i incomodar l'Arsenal prenent-li allò que més li agrada tenir: la possessió. Els gunners faran un pas endavant per evitar caure atrapats per la teranyina pressionant blaugrana si fa un pas enrere. Voldran jugar com van jugar al segon temps d'ara fa un any.

Molt probablement, Wenger no comptarà d'inici amb Nasri, que fa pocs dies que s'entrena després de patir una lesió muscular. Però sí que podrà tenir al seu jugador més en forma, Van Persie, en punta.

Amb tot, tocarà córrer, com pronosticava ahir Guardiola. I aquell que sigui capaç de mantenir la intensitat en el joc, ser agressiu en aquesta pressió, duri el que duri, i sigui més precís en la circulació àgil de la pilota, guanyarà. Com a tots els partits. Però avui, amb molta més raó. Perquè el rival és un rival de Champions. I és l'Arsenal.

Arsenal: Szczesny; Eboué, Djorou, Koscielny, Clichy; Song, Wislhere; Walcott, Cesc, Arxavin; Van Persie

Barça: Valdés; Alves, Piqué, Abidal, Maxwell; Busquets, Xavi, Iniesta; Pedro, Messi, Villa

Àrbitre: Nicola Rizzoli, italià

Estadi i hora: Emirates, 20.45 hores

stats