Barça
Esports Barça 09/06/2011

La Federació Espanyola de Beisbol fa un comunicat per "matisar" les declaracions de Faus

Les explicacions del vicepresident econòmic del Barça ahir han provocat una contundent resposta de la RFEBS, que puntualitza alguns dels arguments de Javier Faus i proposa trobar-se amb el club per buscar una solució

Redacció
2 min

BarcelonaL'argumentació amb què Faus va voler convèncer els socis del Barça que la desaparició de la secció de beisbol és el més adequat per al club, han provocat una ràpida reacció de la Federació Espanyola de Beisbol i Softbol (RFEBS), que ha emès un comunicat per explicar que el Barça no s'ha posat en contacte amb ells com s'ha dit, que existeix la voluntat de trobar vies de solució per repensar la decisió, que el calendari de competició ocupa els mesos de març a setembre per qüestions climatològiques i que el reglament no permet comptar amb més de cinc jugadors estrangers i que, per tant, no és cert que tota la plantilla sigui de fora.

El comunicat és el següent:

En relació amb les declaracions efectuades en el dia d'ahir pel Vicepresident del Futbol Club Barcelona Sr. Javier Faus, la Real Federació Espanyola de Beisbol i Softbol, al·ludida en aquests comentaris, vol matisar alguns aspectes abocats en la roda de premsa:

1.-) En cap moment, ningú de l'actual Junta Directiva del FC Barcelona s'ha dirigit a la nostra federació per intentar buscar solucions a l'actual situació de la secció de beisbol, com així va declarar el Sr. Faus.

2.-) Tant la Federació Internacional de Beisbol (IBAF), a través del seu president Sr. Riccardo Fraccari, com la Real Federació Espanyola de Beisbol i Softbol (RFEBS), estan a l'espera de rebre resposta a les cartes enviades al President Sr. Sandro Rosell, en les quals se sol·licita reconsideri la decisió adoptada i la possibilitat de mantenir una reunió per buscar vies de solució.

3.-) El calendari de la Lliga Nacional de Beisbol no està adaptat als fitxatges d'esportistes estrangers, com ahir es va dir. Des de l'inici de la Lliga Nacional a Espanya, i igual que la resta de lligues europees de beisbol, la temporada se celebra en els mesos de març a setembre per motius climatològics. No es pot jugar a beisbol amb fred o neu.

4.-) L'equip sènior de beisbol del Futbol Club Barcelona compta en l'actualitat amb sis jugadors que juguen en la Selecció Espanyola Absoluta de Beisbol i l'equip júnior amb set esportistes que participaran en el proper Campionat d'Europa Júnior que se celebrarà el proper mes de juliol a Astúries. No coincidim amb l'asseveració que tots els jugadors són estrangers, ja que el Reglament de la RFEBS estableix un màxim de cinc llicències de jugador estranger en la Lliga Nacional.

5.-) La Real Federació Espanyola de Beisbol i Softbol, igual que s'esmenta en la carta dirigida al president Sr. Sandro Rosell, sol·licita al Futbol Club Barcelona que reconsideri la decisió adoptada de suprimir la secció de beisbol, i es posa a la seva disposició per buscar solucions a l'actual situació.

stats