BARÇA
Esports Barça 28/03/2011

Rosell: "Aquesta iniciativa acabarà agradant tothom, és per la salut dels nostres socis"

El Barça presenta una campanya d'informació i sensibilització per evitar fumar al Camp Nou que caldrà aprovar en l'assemblea de compromissaris

Nuria García
2 min

BarcelonaEl Barça ha anat un pas més enllà en la lluita per millorar la salut dels seus socis i sòcies. Aquest matí, el club ha presentat una campanya amb la qual intentarà conscienciar els seus socis i aficionats perquè no fumin al Camp Nou. "Ens agradaria informar tots els socis i sòcies de quines conseqüències té tot això", ha dit el president del club, Sandro Rosell, que ha recordat que ara per ara només seran recomanacions i que sotmetran la mesura a votació a l'assemblea de compromissaris, que serà la que decidirà si es prohibeix fumar al Camp Nou.

Rosell, que ha afirmat que ell no és fumador ni exfumador, ha dit que la junta directiva del club "pren l'automesura de no fumar" i ha explicat que els seus convidats "seran recomanats a no fer-ho". El president blaugrana ha comentat que ara el club es mou "per sensacions" i que no han fet cap estudi ni cap enquesta per tirar endavant aquesta mesura. Tot i que és conscient que serà criticada, Rosell ha assegurat que "serà una mesura que acabarà agradant tothom".

A més, el president del Barça ha comentat que la tradició del puro al futbol s'acabarà perdent: "És una tradició, però hi ha tantes tradicions que evolucionen... Segurament quan aquesta tradició va començar la gent no sabia que fumar podia matar".

El directiu del Barça responsable de l'Àrea Mèdica i de Rendiment, Jordi Monés, ha explicat que la campanya "no és un judici a les persones, sinó que el que volem és preservar les persones. Volem dir que el tabac mata: als fumadors, als fumadors passius i a la resta de persones, pels tòxics que es queden a qualsevol espai".

Monés ha recordat que la prohibició de fumar al Camp Nou haurà de ser decidida per l'assemblea. "Si l'assemblea, sorprenentment, no ens dóna permís, nosaltres seguirem recomanant no fumar", i ha conclòs: "Al principi hi ha molt de soroll, però després la gent s'acostuma. Serà només hora i mitja; la gent no ha deixat d'anar al teatre o en avió per la llei contra el tabac".

Els doctors Miquel Vilardell i Josep Maria Ramon Torrell, president del Col·legi de Metges de Barcelona i president de la Societat Catalana pel Control i Tractament del Tabaquisme, respectivament, han agraït al Barça que engegui aquesta mesura, que esperen que es faci extensible a la resta de camps de futbol catalans, mentre que el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha comentat: "A Catalunya cal que treballem en equip. El Barça sap molt bé treballar en equip. El que presenta el Barça és un extraordinari joc en equip en el camp de la salut. Ningú pot estar raonablement en contra d'alguna cosa que va en pro de la bona salut de tothom", i ha assegurat que aquesta mesura "serà un èxit".

stats