Copa del Rei
Esports Barça 20/04/2011

Les tres claus de Ricard Torquemada

El periodista de Catalunya Ràdio creu que el Madrid "no canviarà de full de ruta" respecte al partit de dissabte al Bernabéu i preveu un partit condicionat per tres factors: la línia de pressió blanca, Pepe al migcentre, la capacitat del Barça de desequilibrar en atac

Redacció
2 min

BarcelonaEn un article publicat en l'edició paper d'avui, Ricard Torquemada analitza la final de la Copa del Rei partint de la base que s'espera un Madrid similar al del Bernabéu, perquè Mourinho "només conjuga el verb guanyar" i entén que la millor fòrmula per discutir amb el Barça és defugint d'un debat futbolístic de tu a tu. Les tres claus del partit per a Torquemada són:

1.- La línia de pressió del Madrid

Sabent que jugarà Pinto i no Valdés, és molt probable que el Madrid arrisqui més i surti a incomodar el Barça en la seva sortida de pilota. "L'absència de Valdés pot estimular el Madrid a crear dubtes en la primera passada de Pinto. Si renuncia a aquesta alternativa i recull l'equip a mig camp, el Barça viurà més tranquil en la sortida de pilota i tindrà la preocupació d’una possible pèrdua més lluny de la seva porteria".

2.- Infiltració de Pepe

L'aposta del trivot va funcionar bé a Madrid i no hi ha motius per pensar que Mourinho no repeteixi la fòrmula, "la vacuna del virus Messi", diu Torquemada. Això provocarà que tornin a ser Busquets i Piqué els encarregats de crear superioritats al centre. "Tot i la seva intensitat, si Pepe s’ocupa de Messi, Xabi Alonso i Khedira de Xavi i Iniesta, i el davanter de Busquets, Piqué envaeix el migcamp per dividir la pilota".

3.- Capacitat de desequilibri del Barça

És precisament aquesta facultat de generar superioritats arreu la que permetrà al Barça superar la intenció del Madrid de decidir-ho tot al el marcatge indivual. "Mentre que el Madrid vol reduir aquest problema a l'home a home, el manual blaugrana pensa en una solució col·lectiva. Si no és un 4 contra 3, el central el transforma en un 5 contra 4. Quan Mourinho creu que ha trobat un antídot, el Barça ja ha generat un nou verí".

stats