Barça
Esports Barça 18/05/2011

Abidal: "No és moment de pensar en renovacions, ara només toca pensar en Wembley"

El lateral francès del Barça està tranquil perquè l'acord "és gairebé total" amb el club i només vol centrar-se en arribar "en el millor moment de forma" per si té minuts a la final de la Lliga de Campions

Natalia Arroyo
2 min
Éric Abidal amb un pebrot durant la festa de celebració de la Lliga al Camp Nou.

BarcelonaEl lateral francès ha parlat amb sinceritat sobre la seva malaltia, sobre l'estat físic en què es troba, la final de la Champions i la seva renovació. Abidal ha deixat clar que ara no és moment de pensar en la prolongació del seu contracte i vol centrar esforços en preparar-se bé per Wembley.

"El més important ara és treballar amb l'equip, i fer-ho amb alegria. Estem a punt de la renovació, però no em preocupa això, ara", ha reconegut. Queden pocs dies per al partit contra el Manchester United i és un interrogant saber com hi arribarà físicament. Ell assegura que no vol pensar massa en si jugarà o no. "El més important és l'equip, és guanyar la Champions. Jugui qui jugui, serà una victòria de tots. Aquesta és la meva mentalitat i mai la canviaré".

El que està clar, però, és que el francès està treballant molt dur per arribar en les millors condicions possibles. "Jo entreno i treballo per estar llest per jugar 90 minuts, o el que calgui. Al final, qui escull és l'entrenador, però jo vull estar preparat i disponible i ell decidirà". Els dos dies i mig de festa, ha dit, li han vingut "molt bé, els necessitava per descansar i estar amb la família".

"Ara veig la vida una mica diferent"

Abidal ha parlat amb molta claredat sobre la seva malaltia i les seves sensacions aquests mesos. "A la vida poden passar moltes coses. No és el mateix que siguis tu qui hagi de passar per un tràngol com aquest de la malaltia, que que sigui algú altre. Et canvia la perspectiva", ha dit. I ha afegit que sempre ha lluitat, a la vida, i que no ho fa ara més que abans. "Des de petit, he hagut de lluitar per a tot, a l'escola, a la vida". Però, reconeix, que ara veu una mica diferent la vida. "De cop, t'adones del que realment és important", i ha fet broma dient que s'ha venut "tots els cotxes". "És millor destinar els diners a altres coses, a invertir en hospitals i en la investigació de les malalties".

El defensa del Barça sempre ha explicat que des del primer moment ha volgut pensar "en positiu" i ser fort davant de la seva família per evitar que es preocupessin. "Si jo estic bé, si jo estic animat, és més fàcil que la meva gent estigui tranquil·la. És el que vaig intentar des del primer dia, tot i que la primera setmana no va ser fàcil".

També ha reconegut que no va voler pensar massa en si "tornaria a jugar a futbol o no". "El futbol és la meva feina i vaig parlar amb el doctor per saber com aniria tot abans d'entrar a quiròfan. Per sort tot ha sortit gairebé perfecte".

"Espero que Puyol estigui a la final"

Sobre el United, ha dit que encara "és molt d'hora" per valorar si el Barça és millor equip que els anglesos. Abidal confia que Puyol "estarà bé per la final". "És el capità i és un jugador important per al grup. Nosaltres i els preparadors físics farem tot el possible perquè arribi bé".

Per acabar, ha confessat que no va veure res del partit de Wembley 92. "Jo era petit, segurament estaria al llit a aquelles hores. A més, en aquella època no mirava partits, només volia jugar-los".

stats