BARÇA
Esports Barça 27/09/2011

Guardiola: “Si tenim un ensurt i no ens van bé les coses contra el BATE, ho patirem fins el final”

El tècnic blaugrana diu que el BATE és un rival molt fort físicament i que, després de l'empat contra el Milan, necessiten guanyar

Nuria García
2 min

BarcelonaPep Guardiola és conscient que el partit d'aquest dimecres contra el BATE Borisov no serà fàcil, però també sap que necessiten sumar els tres punts per evitar patir fins al final de la lligueta. "Hem de ser conscients del que ens juguem aquest dimecres. Si tenim un ensurt i no ens van bé les coses, fins al final haurem de patir-ho", ha comentat Guardiola.

El tècnic blaugrana ha reconegut que "no guanyar aquí ens farà anar a jugar-nos la classificació en l'última jornada. Aquests partits sempre són complicats. Són rivals durs. La seva lliga l'han dominat durant els últims anys de manera còmoda. El BATE em recorda a equips contra els que hem jugat aquí i que ens ha costat molt. És un partit vital per a nosaltres".

Guardiola sap que els partits que el Barça juga a l'Europa de l'Est no acostumen a ser fàcils. "Nosaltres vam fer equips revelació de la Champions el Kazan i el Copenhaguen, esperem que ara no ens passi també amb el BATE. Són molt forts físicament, tenen la capacitat de pressionar a dalt, de sortir i contactar amb el punta...", ha analitzat el tècnic, que ha apuntat que, per evitar ensurts, el Barça haurà "d'atacar ordenadament per evitar els contraatacs", a més de recordar un dels punts forts del BATE: "Són poderosos en el joc aeri".

L'entrenador ha explicat que li té molt de respecte al BATE. "No és el primer cop que el BATE arriba a la Champions. Té experiència jugant aquesta competició. Tinc molt de respecte. La primera fase em fa pànic. Bé, pànic és una paraula molt grossa... em fa molt de respecte. Aquí es dóna tot per fet, es pensa: "Bah, el BATE Borisov, qui els coneix?", però és perillós. En aquestes fases, l'empat del Camp Nou contra el Milan ens obliga a guanyar fora. Anar a guanyar a San Siro serà complicat i això ens obliga a guanyar. A veure com ens recuperem de l'esforç de l'altre dia i del llarg viatge fins aquí", ha afirmat.

Guardiola ha assegurat que els observadors del Barça van anar a Bielorússia a veure el BATE en un parell d'ocasions. "La nostra obligació és conèixer el rival, conèixer els seus jugadors, la seva qualitat... saber què es trobaran els nostres jugadors"

Per últim, l'entrenador blaugrana ha evitat parlar de les paraules de Florentino Pérez de diumenge, en què deia que no va ser culpa del Reial Madrid que l'equip blanc no guanyés la Champions la temporada passada. "No tinc res a dir. L'assemblea la van passar bé, felicitar-lo i res més", ha conclòs.

stats