Barça
Esports Barça 19/04/2011

Guardiola: "En una final importa si aixeques la Copa o no, no com has jugat"

L'entrenador del Barça assegura que "el partit del Bernabéu és un punt de referència", però desconeix com sortirà el Madrid. El que preocupa a Guardiola és "millorar la forma d'atacar" del Barça

Natalia Arroyo
3 min
Guardiola va intentar posar pau en una tarda moguda.

BarcelonaPep Guardiola ha deixat clar que "l'única manera d'afrontar la final és ser atrevits, valents i sortir a guanyar-la", independentment de si el Reial Madrid repetirà el plantejament defensiu del Santiago Bernabéu o no. El tècnic intueix que Mourinho voldrà mantenir "el guió d'un partit, com el dia de l'Inter, perquè li va funcionar".

Com jugarà el Madrid? "En cinc o deu minuts veurem com surten. El Madrid ha jugat de moltes altres maneres durant tota la temporada. Hem parlat de tot plegat, però ens hem centrat en què hem de fer nosaltres, com millorar la manera d'atacar per generar més ocasions de gol. Necessitem més profunditat, moure la pilota més ràpid. Això em preocupa més que si el Madrid juga amb trivot o no".

Preguntat per si li va semblar pobre que el Madrid jugués tant a la defensiva, Guardiola ha parlat molt clar: "No m'atreviria mai a jutjar la proposta tàctica d'un company de professió. No m'ho permetria mai", i així ha tallat les diferents preguntes al respecte que se li han formulat.

Per damunt de tot, Guardiola ha desitjat que "tothom gaudeixi de l'ambient d'una bona final" a València i que "no passi res dolent". Quin ambient s'espera? Està l'entorn massa caldejat? "Els esportistes del Reial Madrid i del Barça som un exemple de comportament. Aquestes qüestions no són cosa nostra". Sobre l'estat de forma de Carles Puyol, ha dit que decidiran a última hora si juga o no. "S'ha entrenat bé i viatja. Demà decidirem". De tota manera, el de Santpedor ha deixat clar que mai està intranquil encara que tingui jugadors lesionats i tampoc en aquest cas l'inquieta no tenir al 100% Puyol o haver de fer jugar Mascherano de central.

Guardiola, a més, ha tancat el debat sobre qui ocuparà la porteria a Mestalla. "Jugarà Pinto i deu més. És el nostre porter a la Copa". I ha afegit: "Que jugui Valdés no ens assegura que guanyem i tenim la sort de comptar amb dos magnífics porters i confiem en Pinto".

Sobre la polèmica de la targeta d'Iniesta. "Esperarem a veure què decideix la UEFA. Però no la vam provocar, sinó, no hagués jugat 40 minuts més. Sí vam forçar la del Busquets a Vila-real", ha reconegut.

De les declaracions Di Stéfano, ha dit: "El Madrid ens va crear problemes. Això és el que més m'interessa, més enllà de les opinions, encara que les facin persones de tant pes com ell, o en Cruyff". El tècnic ha recordat que el barcelonisme "ha de disfrutar d'aquest moment", com intenten fer a la plantilla.

També ha parlat de David Villa i el difícil moment de cara al gol que està passant. "Tots els davanters viuen del gol, està clar. Entre tots l'estem ajudant a què en torni a fer aviat. Però valoro molt la seva implicació ara que no marca. Ens dóna molt de joc. Part del mèrit de molts gols també són d'ell".

I ha volgut treure pressió als àrbitres, que serà l'encarregat de marcar el llistó de permissibilitat de duresa dels jugadors del Reial Madrid. "Ell serà el jutge. Però el que està clar és que ningú es vol equivocar, tampoc els jugadors ni jo mateix. L'àrbitre ho voldrà fer bé perquè sinó sap que quedarà retratat l'endemà".

Per acabar, ha sigut molt rotund. "La història pesa massa i està per sobre dels entrenadors, dels jugadors o presidents. Encara que guanyem, el Madrid no deixarà de tenir els títols que va guanyar. Canvia l'actualitat, no la història. El Barça anirà a atacar, això segur que no canviarà. Si ens surt malament, ens fan dos contraatacs i perdem, doncs felicitarem el Reial Madrid per ser campió. Però no serem dolents per perdre demà".

stats