Barça
Esports Barça 19/03/2011

El Barça rep el Getafe amb dubtes en la defensa i a l'extrem per les baixes d'Abidal i Pedro

Després d'una setmana convulsa, l'equip de Guardiola afronta un partit trampa contra un Getafe que amenaça amb no omplir el Camp Nou sota el prejudici de partit assequible

Natalia Arroyo
2 min
Xavi celebra el gol amb els seus companys.

BarcelonaPep Guardiola sap segur que no podrà comptar amb Abidal a l'eix de la defensa pe jugar contra el Getafe, com tampoc no hi serà Pedro, amb pubàlgia, ni Maxwell, amb problemes als adductors. Amb quines peces els reemplaçarà no és fàcil dir-ho perquè la versatilitat de l'equip ofereix múltiples alternatives.

Defensivament, Milito és el substitut natural d’Abidal, però el seu fluix estat de forma fa dubtar el cos tècnic, temerós que els contraatacs del Getafe, dirigits per Parejo a la mitja punta, puguin destrossar la defensa oberta del Barça per l’esquena de l’argentí. Fontàs, tot i haver-se entrenat amb el primer equip i haver rebut elogis de Guardiola, no sembla que hagi de sortir d’inici. Però si Milito no surt de titular estant com està l'equip sota mínims en defensa, podria quedar anímicament molt tocat pel que resta de temporada.

Per gestió de grup sembla probable la presència de Milito en l'onze. Guardiola pot apostar per ell i mantenir l'esquema de sempre en la resta de posicions, o pot buscar donar més seguretat a ell i a l'equip, i compensar el bloc amb el recorregut i la correcció de Mascherano jugant de migcentre en lloc de Busquets o Keita d’interior, avançant l’ubicació d’Iniesta, que podria passar a fer de Pedro.

I és que el canari no hi serà i el seu lloc el podria ocupar Afellay, que podria guanyar protagonisme si Guardiola preferís no moure massa peces i mantenir l’esquema habitual al centre del camp. Fer jugar en banda Iniesta desequilibra el centre del camp i té el risc de crear massa tap a la frontal i perdre un jugador amb més perfil extrem com podria ser l'holandès.

És d'esperar que el Getafe, tot i la seva personalitat de tocar la pilota i cuidar-la bé, al Camp Nou vindrà a defensar-se enrere. Potser no tancat com altres rivals, però sí a l'expectactiva. Davant d'això, el Barça haurà de jugar ben obert i profund (Afellay i Villa, homes clau) i gestionar bé els temps en la circulació de pilota. En joc, tres punts vitals.

Barça: Valdés; Alves, Piqué, Milito, Adriano; Busquets, Xavi, Iniesta; Afellay, Messi, Villa

Getafe: Codina; Víctor Sánchez, Cata Díaz, Marcano, Miguel Torres; Borja, Casquero; Manu, Parejo, Albín; Miku

Àrbitre: Muñiz Fernández (asturià)

Hora i lloc: Camp Nou, 20.00 hores (GolT, Canal+ Liga)

stats