Barça-Madrid
Esports Barça 29/11/2010

El Barça de sempre contra el camaleònic Mourinho

Al Camp Nou es disputarà una batalla molt més enllà del terreny de joc. Serà un duel a la pissarra, un matx intens, una prova magistral entre els dos entrenadors i dos equips més en forma del moment

Natalia Arroyo
2 min
Guardiola i Mourinho gesticulen durant un partit

BarcelonaSembla molt clar que el Barça jugarà com sempre al clàssic d'aquest vespre. És una incògnita, però, saber com ho farà el Reial Madrid tot i que Mourinho ha "confirmat" un onze inicial. Recuperats Khedira i Higuaín, el tècnic portuguès compta amb tots els seus efectius i tot apunta que Özil també jugarà. Tota l'artilleria ofensiva, doncs, sobre el terreny de joc. El problema és la intenció amb què sortiran els madridistes. Guardiola encara no sap si es trobarà davant un rival atrevit, o un adversari que l'espera recollit i pacient. Molt pacient.

Poden ser totes dues coses, però sembla més probable que Mourinho buscarà treure de polleguera els blaugranes deixant-los jugar. Fins tres quarts de camp. Allà, taponarà qualsevol línia de passada, qualsevol combinació en curt. Ofegarà el Barça amb dues línies molt juntes, i esperarà l'errada. Com el dia de l'Inter, abans de l'expulsió de Motta, però amb dues referències despenjades: Higuaín i Cristiano, pendents d'un contracop letal. Haurà d'estar molt atent Valdés a les ajudes, i Puyol i Piqué a les cobertures si Alves o Abidal (Maxwel?) incorporen massa a l'atac. Busquets haurà de fer d'home per a tot, i llegir millor que mai el partit i les transicions. Allà on se'l necessiti, ell hi ha d'arribar.

La teranyina que pugui crear Mourinho no descarta moments valents, desconcertants. Moments de pressió alta, d'avançar la línia defensiva, de collar ben a dalt, d'insinuar-li al Barça un camí diferent al seu habitual. Vendre-li la puntada llarga com l'única opció possible. L'opció dolenta. Haurà de ser pacient el Barça perquè no serà un partit còmode. Interrupcions en el joc, asfixiant densitat de jugadors. Provocació. Faria bé el Barça de tancar els ulls i desentendre's del joc subterrani del Madrid i buscar la mobilitat, les permutes, l'amplitud i el primer toc. Buscar fer el que han fet sempre.

stats