Barça
Esports Barça 22/01/2011

El Barça vol que el Racing pagui els plats trencats

Carles Puyol, que ja s'ha recuperat, podria tornar a la titularitat, com els altres habituals que van descansar dimecres en la tornada de Copa contra el Betis

Natalia Arroyo
2 min
Adriano intenta desfer-se de la pressió de Desmarets, avui a Riazor.

BarcelonaSegurament, Guardiola preferiria no tenir tan clar quina alineació li funciona i quina no. Si bé és cruel condemnar l'onze del Betis per un partit on era difícil motivar-se, és ben cert que algun dels teòrics suplents estan desaprofitant les oportunitats que estan tenint per reivindicar un espai entre els titulars.

Això pot semblar que facilita la feina al tècnic. Però més aviat li complica, perquè no li permet descarregar els seus habituals i implicar tots els components per quan els necessiti. Milito o Bojan han estat els més criticats per la desfeta a Sevilla i són, ara, els que necessiten millor gestió dels minuts per part de Guardiola. És, però, poc probable que el tècnic se la jugui i els tregui d'inici, encara que això els podria fer pujar l'autoestima. Recuperat Puyol, tot apunta que farà parella amb Piqué. I Adriano farà d'Alves, perquè aquest encara està de baixa pel trencament muscular que va patir contra el Màlaga.

Mascherano, Keita o Maxwell són alguns dels jugadors que, per bon rendiment, mereixerien tenir més minuts, però fer seure Xavi, Iniesta, Busquets o Abidal és ara impensable, al nivell que estan jugant.

El Racing tindrà la baixa segura de Pedro Munitis, sancionat, el seu gran referent en atac, i la del veterà Pablo Pinillos al lateral. Això deixa l’experiquito Marc Torrejón i el brasiler Henrique, cedit pel Barça i descartat per Guardiola, com a centrals i líders de la defensa racinguista, acompanyats per Francis i Christian als laterals. L'habitual 1-4-2-3-1 dels visitants podria convertir-se en un dibuix més defensiu (un 1-4-4-1-1, possiblement), desenganxant Rosenberg a la punta d’atac i situant Adrián o Iván Bolado a l’enllaç, però implicats en tasques defensives.

Sigui com sigui, el tècnic va tornar a dir ahir en roda de premsa que davant tindran un rival que els exigirà molt. Missatge indirecte als seus, o no, després de l’ensopegada contra el Betis, les paraules de Guardiola han recuperat la força per espavilar els seus homes i incitar-los a una nova demostració de força.

stats