Barça
Esports Barça 16/04/2011

Què implica tàcticament que torni Carles Puyol?

Amb Abidal fora de combat i Mascherano sancionat, Carles Puyol assegura la correcció i velocitat defensiva que tant necessita el Barça avui al Bernabéu. Per part blanca, l'aposta és clara: tapar el joc entre línies de Messi

Natalia Arroyo
2 min
Abidal s'ha tornat a posar la roba de treball després de l'operació en què li van extirpar un tumor al fetge.

BarcelonaJa fa algunes hores que s'han filtrat les alineacions, però fins ara no s'han confirmat: el Barça sortirà amb Puyol de central, la qual cosa permetrà que Guardiola mantingui la resta de línies sense alterar. És l'onze de gala, amb el canvi obligat del lateral esquerre, on no hi ha Abidal i sí que jugarà un Adriano pletòric.

Que torni Puyol implica moltes coses: minimitza part de les amenaces blanques al contraatac i part de les debilitats blaugranes a l'esquena de la defensa. Sense Javier Mascherano, sancionat, Puyol és l'últim recurs ràpid i corrector que podia alinear Guardiola per contrarestar la velocitat i la verticalitat del Reial Madrid.

La parella de centrals que formen Piqué i Puyol és la que millor gestiona les distàncies entre línies que es creen quan el Barça s'aboca a l'atac i decideix pressionar ben amunt. Això permetrà al Barça mantenir l'equip sempre junt, guiar-lo en la pressió i tranquil·litzar-lo durant el replegament, sense risc de trencar-se i ser un tot. Si el Barça manté l'ordre, podrà dominar el partit a través del joc posicional, un dels punts en què els culers són superiors a l'equip blanc, que sovint es parteix en dos.

Pel que fa a l'alineació del Madrid, Mourinho opta per un onze defensiu, amb Pepe al mig del camp, acompanyant Khedira i Xabi Alonso. En punta jugarà Benzema. L'aposta del tècnic portuguès és clara: evitar que Messi rebi sol entre línies i per això hi ubica Pepe com a marcador. Es preveu que el perseguirà arreu. En atac, la presència de tres homes obligarà el Barça a controlar les incorporacions dels laterals per evitar que els tres homes despenjats del Madrid puguin rebre amb espais i sense vigilància.

stats