Lliga de Campions
Esports Barça 07/12/2010

Superar la muralla russa

Amb la classificació i el primer lloc assegurat, podria semblar que només el Rubin s'hi juga alguna cosa, però l'estadística contra els russos fa que els homes de Guardiola afrontin el matx molt motivats

Natalia Arroyo
1 min
Pep Guardiola durant l'entrenament.

BarcelonaBerdiev no se n'amaga: plantejarà un partit defensiu contra el Barça. Les raons són molt senzilles. Primera, perquè en les tres ocasions anteriors, ha tret profit i molts punts –5 de 9– d'unes estratègies ultradefensives. I segona, perquè té clar que qui proposa un partit obert al Camp Nou, surt escaldat.

Amb tot, el Barça es trobarà un rival tancat darrere, buscant la sorpresa en algun contraatac construït d'alguna pèrdua en sortida de pilota dels blaugranes. Com va fer la temporada passada al Camp Nou, on va guanyar per 1-2. Al partit d'anada de la fase de grups, que va acabar amb empat a 1 i dos gols de penal, el Rubin Kazan va sortir amb un sistema de joc 5-4-1. És molt probable que Berdiev torni a optar per un dibuix similar, o passi a un 4-5-1 molt defensiu.

Sigui com sigui, el Barça, sense Villa, Xavi, Pedro, Alves, Keita i Milito, té el repte de guanyar per primer cop als russos i superar la teranyina defensiva que dissenyarà "l'home del rosari". Circular ràpid la pilota, buscar màxima amplitud i alhora profunditat amb incorporacions de laterals, i combinar joc curt amb llarg en la sortida dels centrals, poden ser algunes de les accions que busqui explotar el Barça per endur-se els tres punts i tancar la fase de grups amb una victòria a casa.

stats