Barça
Esports Barça 11/02/2011

Xavi: "En el futbol no tot han de ser els títols, importa el llegat que deixes"

Xavi s'ha sincerat en una entrevista al 'The Guardian', on ha parlat obertament de la seva visió "romàntica" del futbol, que, per sort, fa que un joc d'atac i al toc sigui el model imitat

Natalia Arroyo
2 min
Xavi, després del primer gol.

BarcelonaEn una entrevista al diari anglès The Guardian, Xavi Hernández ha reconegut que "la sensació de superioritat va ser increïble" el dia del 5-0 al Madrid, que el Madrid "no va tocar la pilota" i que els jugadors van retre's "una gran ovació al vestuari". El migcampista del Barça està encantat amb el fet que el model de joc del Barça sigui el que estigui ara de moda, i no d'altres de més especulatius o defensius. "Volem la possessió, volem atacar. Combinar, passar la pilota, jugar. Això és futbol", ha dit.

Entrant més en detall, Xavi ha negat que el futbol del Barça o el de la selecció espanyola al Mundial sigui "avorrit". "El que passa és que és complicat jugar si els rivals només defensen i esperen les seves opcions a pilota aturada". La solució, ha dit, és "pensar ràpid i buscar espais", que és el que ell fa sobre un terreny de joc. Arribar a dominar aquest estil de futbol passa pels "rondos de Cruyff" i per un estil formatiu a La Masia, preocupat per "educar, no per guanyar".

"Els futbolistes com jo estaven en perill d'extinció fa uns anys. Tot eren jugadors de dos metres, tot força, poderosos al joc dividit, pendents de segones jugades...", ha dit. I ha afegit: "Sóc un romàntic i m'agrada que la prioritat al futbol d'ara sigui la tècnica i tenir identitat. Hi ha una cosa que dura molt més que els resultats, que és el llegat. L'Inter va guanyar la Champions, però ningú parla d'ells. No tot és l'èxit", ha dit, encara que reconeix que la gent admira més el seu futbol des que Espanya va guanyar l'Eurocopa.

Per acabar, ha parlat de Cesc i de l'Arsenal. "Sóc dels que pensa que un futbolista acaba jugant allà on vol", ha dit Xavi, per afegir que Cesc "encaixaria perfectament al Barça", però que la situació és complicada per al migcampista d'Arenys perquè a l'Arsenal és "el capità i el líder".

stats