Barça
Esports Barça 16/12/2010

Zubizarreta: "Mai vaig pensar que Guardiola seria entrenador. Dec ser dels pocs que no ho va veure"

L'exporter blaugrana reconeix en una entrevista al diari 'Público' que té una relació molt propera al tècnic, i valora l'Espanyol-Barça i l'arribada d'Afellay

Natalia Arroyo
2 min
Zubizarreta amb Toni Padilla, durant l'entrevista

BarcelonaEl diari Público publica avui una entrevista amb Andoni Zubizarreta. Entre el més destacat de l'entrevista hi ha diverses afirmacions del secretari tècnic, com ara el fet que no va reconèixer en el Guardiola jugador un futur entrenador. "Tinc una relació intensa i molt propera amb ell, des que érem jugadors. Tot i així, mai vaig pensar-me que seria entrenador. Dec ser dels pocs que no ho va fer", ha afirmat.

Zubizarreta diu també que no pot influir ni convèncer el tècnic de quedar-se més anys. "Ell entén millor que jo què és el Barça i el futbol d'alt nivell. Em fa estar tranquil sentir-lo dir que sempre farà el millor per al club". Reconeix que es viu una època de moltes alegries al club, però els èxits no han d'allunyar-los "de valorar la dificultat i la importància que tenen".

Sobre la renovació d'Alves i com s'estan complicant les negociacions, Zubi ha parlat clar: "És com un partit, i ens ho plantegem pensant que sortirà bé. Ubiquem els jugadors i valorem què ens han donat i els oferim la millor proposta possible. Però està clar que en la història del Barça, el club ha sobreviscut al pas de jugadors, tècnics i presidents". En aquest sentit, tant la qualitat del planter com la polivalència dels futbolistes el fan estar tranquil i sense obsessionar-se en fitxar. D'Afellay ha reconegut que "és un jugador interessant i el preu l'ha fet ser-ho doblement".

No està d'acord que el cicle victoriós del Barça s'acabarà quan es retiri Xavi, tot i que li ha regalat elogis i mèrits en l'èxit actual de l'equip. Ha assumit amb naturalitat que li toqui fer de portaveu dels mitjans pel sistema de comunicació del president Rosell. I, per acabar, ha previst un derbi contra l'Espanyol amb "molts elements químics, moltes vibracions diferents, amb moltes expectatives pel bon moment a la classificació dels dos equips, i a Cornellà serà un partit molt dur". "La filosofia de planter de l'Espanyol és excepcional. Sempre l'ha tinguda, però ara li ha coincidit una generació molt bona".

stats