BARÇA
Esports Barça 01/12/2011

Cesc: "Estem obligats a guanyar"

El migcampista del Barça diu en una entrevista a la web de la FIFA que se sent "molt còmode i feliç" al club blaugrana, on va tornar el passat estiu

Ara
2 min
Cesc celebra el seu gol contra el Viktoria Plzen. PETR JOSEK / REUTERS

BarcelonaCesc Fàbregas sap que ser jugador del Barça implica moltes coses, entre elles, la pressió per aconseguir bons resultats: "Això és el Barça, sempre estem obligats a guanyar. És el que la gent espera i hem de complir. És el mateix el Reial Madrid, Milan, Manchester United, Juventus o Bayern. En els equips grans és així, no hi ha una altra cosa", reconeix Cesc en una entrevista concedida a la web de la FIFA.

El migcampista d'Arenys diu que se sent "molt còmode" i "feliç" al Barça. "Em motiva molt aquest bon inici individual de temporada. La veritat és que la gent del club m'està ajudant moltíssim, sobretot els companys, alguns dels quals conec des de fa anys. A més, l'afició s'està portant molt bé amb mi, així que no puc queixar-me", diu Cesc, que explica que el club ha canviat des que ell va marxar amb 16 anys: "Ha canviat bastant, però per altra banda segueix sent el mateix. És un entorn molt íntim, com una família, és increïble el que vivim aquí junts cada dia. Gaudim els entrenaments i els partits".

Per a Cesc, el bon inici de temporada no és cap sorpresa. "Sabia que jugar en aquest equip és molt complicat, i cada vegada que he estat disponible, he estat al camp i he acabat jugat pràcticament en tots els partits". En part, el migcampista reconeix que la seva polivalència l'ha ajudat: "M'ha tocat fer d'interior, per les dues bandes, de davanter, de mitja punta ... He hagut adaptar-me a les circumstàncies perquè sempre he jugat pel mig i aquí és on em sento millor. Però jo intento complir on em posin, per descomptat, i en aquest sistema em sento molt còmode on sigui".

També s'ha referit al Mundial de Clubs, el primer que ell jugarà. "No conec Japó, és la primera vegada que vaig, i caldrà adaptar-nos perquè arribarem d'un partit complicat i ens caldrà temps. És un viatge llarg, amb canvi d'horari. La prioritat és aconseguir el títol, i és el que anem a buscar", ha destacat.

Cesc també ha parlat de la selecció espanyola, on diu que tot i que fa sis anys que hi juga, mai s'ha "sentit titular". "He tingut minuts aquí i allà, però és complicat demostrar coses amb tan poc temps. Mai m'he queixat i mai ho faré, sempre estaré a la disposició del tècnic per quan em necessiti", ha conclòs.

stats