Copa del Rei
Esports Barça 20/04/2011

Özil, la peça indefinida del Madrid

La premsa de Madrid dóna per fet que l'alemany serà titular i ja s'especula sobre quin dibuix pot fer José Mourinho per encabir-hi el talent d'Özil sense renunciar a la solidesa defensiva

Natalia Arroyo
1 min
Possible alineació del Barça i el Madrid per la final d'aquest vespre.

BarcelonaMourinho va dir ahir en roda de premsa que avui jugaria amb un 1-4-3-3, amb un sol davanter. La confessió admet, però, un matís: és molt probable que el Madrid jugui, a la pràctica, amb un mitja punta mòbil (Özil) i dos davanters, que serien Adebayor, fent de referència fixa, i Cristiano, caigut a la banda esquerra, fent alhora d’extrem i davanter centre. És a dir: la tripleta d'atac que va acabar el matx al Bernabéu.

Özil actuaria com a enllaç, a l’estil d'Sneijder a l’Inter de Milà, jugant despenjat per centrar-se en les transicions ofensives i amb certes llibertats en defensa (dins una responsabilitat obligada per Mourinho). La figura de Busquets, com sempre, serà determinant per mantenir l’equilibri del Barça i collar de prop Özil per no permetre que actuï còmodament de llançador en atac. En el segon temps al Bernabéu, actuant a banda canviada per la dreta, va moure's amb fluïdesa i va donar molts problemes a la defensa culer.

La referència del bon partit del de Badia al Mundial en el partit de semifinals entre Espanya i Alemanya ajuda a pensar que Özil, tot i ser, per talent, mobilitat, joc entre línies i ambició, el jugador més perillós del Reial Madrid aquest vespre, no tindrà un partit còmode.

stats