Mundial de Clubs
Esports Barça 15/12/2011

Quatre gols condueixen el Barça a la final del Mundial de Clubs (0-4)

L'equip blaugrana no falla, supera un innocent Al-Sadd (0-4) i aquest diumenge (11.30 hores, Tele 5) jugarà la final del Mundial de Clubs contra el Santos

Thiago, Messi, Villa, Adriano, Pedro, Iniesta i Puyol.

BarcelonaEl Barça no ha fallat, ha superat l'Al-Sadd (0-4) i aquest diumenge (11.30 hores, Tele 5) jugarà la final del Mundial de Clubs contra el Santos. L'equip blaugrana ha demostrat que sap jugar contra rivals potents a escenaris mítics, però que també és capaç de fer-ho bé a un estadi llunyà, sense ambient de futbol, amb l'horari canviat i contra un rival que convidava a l'apatia.

Jorge Fossati ha plantejat un esquema inicial poruc amb cinc jugadors en defensa i quatre futbolistes més al mig del camp, amb clara vocació defensiva. L'Al-Sadd no tenia res a fer i ho ha escenificat des d'un primer moment.

El primer gol del Barça ha arribat al minut 25 després d'una errada indigna del futbol professional. Belhad ha fet una cessió a Saqr i, mentre el porter dubtava si agafar la pilota amb la mà o allunyar-la amb el peu, Adriano s'ha anticipat a tothom.

Nou minuts després, el Barça ha aconseguit un segon gol, que ha estat anul·lat per fora de joc. David Villa ha aprofitat un rebuig defectuós del porter per marcar. El davanter, però, ha hagut de ser substituït un parell de minuts més tard per culpa d'una fractura a la tíbia de la cama esquerra.

El segon gol ha arribat al minut 43, quan Adriano ha encertat un xut creuat des del vèrtex de l'àrea.

L'Al-Sadd ha arriscat més després del descans, endurint la seva defensa i avançant metres. La tàctica no li ha sortit bé i el conjunt blaugrana ha tingut més facilitats per arribar a la porteria rival. El tercer gol ha arribat al minut 64, quan Messi ha habilitat Keita amb una passada genial i el migcampista ha definit amb encert.

El quart gol ha arribat a deu minuts del final, quan Maxwell ha tornat a aprofitar la inseguretat de Saqr, una de les gran atraccions del partit.

Al Sadd, 0: Saqr; Abdulmajed, Lee Jung Soo, Koni, Nadir Belhadj; Abdulmajid, Mohammad, Albloushi (Al Yazidi, min. 65); Al Khalfan, Keita (Al Haydos, min. 82) i Niang (Ali, min 77).

Barça, 4: Valdés; Puyol, Mascherano, Abidal (Maxwell, min. 66); Iniesta, Keita, Thiago, Adriano; Pedro, Messi i Villa (Alexis, min. 39 i Cuenca, min.71).

Gols: 0-1. Min.25: Adriano; 0-2. Min.43: Adriano; 0-3. Min 64: Keita; 0-4. Min. 81: Maxwell.

Àrbitre: Joel Aguilar (El Salvador). Ha mostrat targeta groga a Abdulmajed (min. 61) i Mohammad (min. 80).

Incidències: 66.298 espectadors a l'Estadi Internacional de Yokohama.