Barça
Esports Barça 06/11/2011

El Barça empata a San Mamés (2-2) un partit èpic passat per aigua

Lluny d'arrupir-se, l'aposta dels dos equips ha crescut mentre era regada per abundant aigua en un encontre en què el conjunt blaugrana ha puntuat gràcies a un gol de Leo Messi al minut 90

Óscar de Marcos i Leo Messi.

BarcelonaLa pluja destorba els futbolistes, però engrandeix l'espectacle en partits com el que el Barça ha empatat a Bilbao (2-2). Lluny d'arrupir-se, l'aposta dels dos equips ha crescut mentre era regada per abundant aigua. El conjunt blaugrana ha sumat un empat èpic que val el mateix que la resta, un punt, però que ha arribat en un duel per reconciliar-se amb la Lliga.

Hi ha partits sencers de futbol en els quals passen menys coses que en cinc minuts d'un encontre entre l'Athletic Club i el Barça, com per exemple els que s'han jugat del minut 20 al 25. Mascherano ha relliscat en un dels pocs tolls de San Mamés i Susaeta ho ha aprofitat per treure uns metres d'avantatge i enviar una bona passada a Ander Herrera, que s'ha acomodat la pilota i ha superat Valdés.

Al cap de pocs minuts, ha estat Abidal qui s'ha inventat una centrada d'aquelles que ja no es veuen als camps de futbol i Cesc ha aconseguit enviar la pilota a la xarxa amb un cop de cap en què ha semblat quedar-se suspès durant un instant en l'aire.

Tot i el cansament acumulat, molt superior al d'altres encontres sense pluja, el ritme no ha baixat en la segona meitat. Arribat el minut 60, Pep Guardiola ha fet un canvi tàctic i ha donat entrada a Alexis en el lloc de Xavi. Deu minuts més tard David Villa ha entrat per Adriano.

Ja al minut 80 San Mamés ha celebrat un córner com si es tractés d'un gol i, de fet, l'Athletic Club ha aconseguit marcar el seu segon gol en fer la sacada des de la cantonada. Abidal i Piqué han fallat en tractar d'allunyar la pilota i el defensa català, que després ha estat substituït per Thiago, l'ha introduït involuntàriament a la porteria de Valdés.

El Barça ha buscat l'empat en una recta final apassionant, en la qual ha estat expulsat Amorebieta. I ho ha aconseguit gràcies a Leo Messi, que ha marcat quan el cronòmetre arribava als 90 minuts.

L'empat de San Mamés deixa el Barça a tres punts del Reial Madrid, que ha guanyat sense problemes el seu partit contra l'Osasuna.

Fitxa tècnica

Athletic Club: Iraizoz; Iraola, Javi Martínez, Amorebieta, Aurtenetxe; Iturraspe, De Marcos, Herrera; Muniain (Ibai, min.88) Llorente (San José, min.90) i Susaeta (Íñigo Pérez, min.85).

Barça: Valdés; Alves, Mascherano, Piqué (Thiago, min.80), Abidal; Busquets, Xavi (Alexis, min.61), Iniesta; Messi, Cesc i Adriano (Villa, min.72).

Gols: 1-0, min.19: Herrera. 1-1, min.23: Cesc. 2-1, min.79: Piqué (pp). 2-2, min.91: Messi.

Àrbitre: Paradas Romero (Col·legi andalús). Ha expulsat Amorebieta (89'), per doble amonestació. A més, ha tret groga a Ander Herrera, Javi Martínez i Iturraspe per part dels locals i al visitant Piqué.