Barça
Esports Barça 25/01/2012

El Barça imposa la seva hegemonia també davant el millor Madrid (2-2)

La millor versió del conjunt blanc no ha pogut discutir l'hegemonia del Barça i l'equip de José Mourinho ha quedat eliminat de la Copa del Rei al Camp Nou (2-2), on ha estat capaç d'empatar un partit èpic que perdia per dos gols de diferència

Els jugadors del Barça, després del primer gol. ALEJANDRO GARCÍA / EFE

BarcelonaEl millor Madrid no ha pogut discutir l'hegemonia del Barça i ha quedat eliminat de la Copa del Rei al Camp Nou (2-2), on ha estat capaç d'empatar un partit que perdia per dos gols de diferència. Cristiano Ronaldo i Benzema han empatat un encontre èpic que abans havia començat a dominar l'equip blaugrana gràcies a Pedro i Dani Alves.

Ferit en l'orgull d'haver estat menyspreat futbolísticament en els darrers clàssics, el Reial Madrid ha sortit a mossegar, avançant molts metres la defensa i pressionant la sortida de pilota amb credibilitat. Tant, que als 30 segons ha disposat d'una acció clara per estrenar el marcador, quan Dani Alves i Piqué no s'han entès i Higuaín no ha sabut aprofitar el regal per superar Pinto.

El Madrid ha castigat cada pèrdua de pilota del Barça, ha sortit amb velocitat i ha arribat amb perill a la contra. Durant molts minuts el duel ha semblat més un partit de tenis que un de futbol, amb anades i vingudes constants en què els jugadors s'han vist forçats a canviar la mentalitat constantment: atacar, defensar, atacar, defensar.

Mentre el Barça tocava sense risc al centre del camp, el Madrid ha protagonitzat arribades amb perill. Al minut 26 Mesut Özil ha enviat la pilota al travesser i, dos minuts després, Xabi Alonso ha posat a prova un imprevisible Pinto, que ha alternat imprecisions amb els peus i bones intervencions amb les mans.

A la mitja hora de joc, Pedro ha entrat per un Andrés Iniesta lesionat. El Madrid ha començat a pagar el cansament i el Barça ho ha aprofitat per monopolitzar el control de la pilota i esgotar els jugadors blancs. El conjunt blaugrana ha començat a arribar a l'àrea de Casillas i en una d'aquestes arribades Pepe ha tombat Alexis, però l'àrbitre no ha penalitzat l'acció amb penal. Uns minuts després, Teixeira Vitienes també li ha perdonat la segona groga.

El Barça ha cregut sentenciar l'eliminatòria amb dos gols en la recta final de la primera meitat. El primer ha arribat al minut 43, quan Messi ha aconseguit captar l'atenció de fins a quatre futbolistes del Madrid (Xabi Alonso, Arbeloa, Pepe i Sergio Ramos) i després ha habilitat Pedro, que ha superat Iker Casillas. El segon, al minut 48, quan Dani Alves ha aprofitat un rebuig a la frontal de l'àrea per engaltar la pilota i enviar-la a l'escaire.

L'afició del Barça s'ha tret de sobre els nervis i ha començat la segona part dedicant càntics a José Mourinho. A diferència d'altres vegades, el Reial Madrid no s'ha rendit i ho ha seguit intentant. El primer gol, una rematada de Sergio Ramos, ha quedat anul·lat per una falta prèvia del defensa, però al minut 68 Cristiano Ronaldo ha enganyat Pinto amb una finta i ha aconseguit inaugurar el marcador per al conjunt blanc.

Uns instants després, al minut 76, Benzema ha aprofitat una errada de Piqué en treure la pilota per anotar el segon gol. Ha empatat el partit i ha deixat el Reial Madrid amb possibilitat de remuntar l'eliminatòria.

La recta final ha estat èpica, amb els dos equips lluitant, de tu a tu, per la classificació. L'emoció ha tornat en un clàssic que ha deixat els dos equips satisfets; el Barça per la classificació i el Madrid, que s'ha quedat sense Sergio Ramos (expulsat), per no sortir escaldat del Camp Nou.

Barça, 2: Pinto; Alves, Piqué, Puyol, Abidal; Busquets, Xavi, Iniesta (Pedro, min. 29), Cesc (Thiago, min. 70), Messi; Alexis (Mascherano, min. 79)

Reial Madrid, 2: Casillas; Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao; Lass (Granero, min. 51), Xabi Alonso; Kaká (Callejón, min. 61), Özil, Cristiano Ronaldo; Higuaín (Benzema, min. 61)

Gols: 1-0, min. 43: Pedro. 2-0, min. 48: Alves. 2-1. min. 68: Cristiano Ronaldo. 2-2, min. 76: Benzema.

Àrbitre: Fernando Teixeira Vitienes. Groga a Lass (min. 26), Ramos (min. 33), Messi (min. 45), Casillas (min. 45+), Cristiano Ronaldo (min. 55), Coentrao (min. 80), Granero (min. 90), Puyol (min. 90+), Pepe (min. 90). Ha expulsat Ramos al min. 89.

Incidències: Uns 95.486 aficionats.