Barça
Esports Barça 15/01/2012

El Barça pateix per arribar al clàssic de dimecres amb una victòria (4-2)

Tres heroïcitats d'Alexis, que ha participat en els tres primers gols, li han permès al Barça guanyar un partit d'una dificultat extrema al Camp Nou contra un Betis que ha qüestionat l'autoritat futbolística del conjunt blaugrana

Leo Messi i Alexis.

BarcelonaTres heroïcitats d'Alexis, que ha participat en els tres primers gols, li han permès al Barça guanyar un partit d'una dificultat extrema al Camp Nou contra un Betis (4-2) que ha qüestionat l'autoritat futbolística del conjunt blaugrana, a qui ha tingut contra les cordes durant molts minuts. El conjunt blaugrana se situa, de nou, a cinc punts d'un Madrid amb el qual dimecres es veurà les cares en l'anada de la Copa del Rei.

Aquest Betis de Pepe Mel tan sols sap jugar al futbol d'una manera i, casualment, com es va veure a Cornellà-El Prat, no és la que millor se li dóna al Barça. El conjunt sevillà pressiona amb intensitat i aposta per un futbol atrevit amb el qual no tan sols pots donar algun ensurt, com la doble oportunitat que Molina ha tingut al minut 7 de partit, sinó amb el qual també es pot aspirar a sumar punts al Camp Nou.

El Barça ha començat bé i als 700 segons ha començat a pintar el partit de color blaugrana amb dos gols. El conjunt local ha aprofitat dues passades extraordinàries per avançar-se al marcador. La primera ha habilitat Cesc, que ha xutat al pal i ha permès Xavi festejar el seu partit número 400 amb un gol. La segona ha anat a parar als peus de Messi, que no ha desaprofitat el regal i ha marcat per sisè partit consecutiu al Camp Nou.

El Betis no s'ha rendit i ha retallat distàncies al minut 32, quan Rubén Castro ha aconseguit marcar al Camp Nou, fita que no aconseguia cap futbolista des que Corona (Almeria) ho va fer al mes d'abril de la temporada passada.

Pep Guardiola ha mogut fitxa al descans, donant entrada Dani Alves en el lloc d'un (avui) desaparegut Isaac Cuenca. També ha fet un canvi Pepe Mel, que ha arriscat amb Roque Santa Cruz. L'aposta li ha sortit a la perfecció i el davanter ha aconseguit el gol de l'empat al minut 52 de partit. No ha estat un cop de sort, una acció aïllada, ja que l'equip verd-i-blanc ha dominat la possessió de pilota durant moltes fases de l'encontre.

El Barça, conscient que se li escapava mitja Lliga, ha buscat el gol de la victòria en una recta final apassionant en què el Betis ha jugat els darrers 20 minuts amb un jugador menys per l'expulsió de Mario. Encara amb empat a dos al marcador, Iniesta ha patit un penal a l'àrea del Betis, però l'arbitre no l'ha assenyalat. És més, Iglesias Villanueva li ha tret targeta groga.

L'acció decisiva ha arribat a 15 minuts del final, quan Alexis ha aconseguit marcar amb un xut ben col·locat.

La sentència ha arribat a quatre minuts del final, quan Leo Messi ha sumat de penal el seu segon gol, el quart d'un Barça que ha patit més del que el marcador indica.

Barça, 4: Valdés; Puyol, Mascherano, Abidal; Busquets, Xavi, Iniesta (Adriano, m.88), Cesc (Thiago, m.83); Alexis, Messi i Cuenca (Alves, m.46).

Betis, 2: Casto; Isidoro, Dorado, Mario, Nacho; Cañas, Iriney (Roque Santa Cruz, m.46); Salva Sevilla (Matilla, m.57), Jefferson Montero, Rubén Castro i Molina (Ustaritz, m. 73).

Gols: 1-0, m.10: Xavi. 2-0, m.12: Messi. 2-1, m.32: Rubén Castro. 2-2, m.52: Roque Santa Cruz. 3-2, m.75: Alexis. 4-2, m. 85: Messi, de penal.

Àrbitre: Iglesias Villanueva. Groga a Iriney (m.43), Messi (m.44), Salva Sevilla (m.46), Puyol (m.49), Mario (m.60), Iniesta (m.69), Matilla (m.80) i a Dorado (m.85). Ha expulsat Mario (m.71).

Incidències: 69.889 espectadors.