Supercopa d'Europa
Esports Barça 26/08/2011

Un Barça molt madur derrota 2-0 al Porto per proclamar-se supercampió d'Europa

Messi ha obert el marcador en el 39' després d'una greu errada de Guarín en una imprudent cessió enrere i Cesc ha arrodonit la victòria poc abans del final

Alegria després del segon gol.

BarcelonaEl Barça s'ha proclamat campió de la Supercopa d'Europa després de vèncer 2-0 al Porto en un partit en què els de Guardiola han anat de menys a més. Nerviosos i exigits al principi, els blaugranes han resistit bé la bona sortida dels portuguesos. Quan han trobat la pausa i el lloc, els culers ja no han donat opció a un Porto que ha acabat rendit davant el joc dels blaugranes.

Messi ha obert el marcador en el minut 39 després d'una greu errada de Guarín, que ha fet una imprudent cessió enrere. L'argentí, aparentment distret entre la defensa i el porter, no ha menyspreat el regal i, després de regatejar el porter Helton, ha rematat a gol. Cesc ha arrodonit la victòria poc abans del final, definint amb molta qualitat una brillant assistència de l'argentí.

Inici molt igualat

L'inici de la final de la Supercopa no ha decebut ningú. La intensitat en la pressió, la voluntat ofensiva i la qualitat tècnica és el que s'esperava dels dos equips més llorejats d'Europa, de dos dels clubs que millor futbol proposen actualment.

Els de Guardiola s'han fet amb la pilota des del començament, però no sempre s'han trobat còmodes per triangular i han arriscat en excès al propi camp, fet que ha aprofitat el Porto per ensenyar les urpes amb combinacions ràpides i directes que han amenaçat la porteria de Valdés.

Guarín, Moutinho i Hulk han provat sort des de diferents distàncies i angles però els seus xuts no han vist porteria. La millor ocasió blaugrana l'ha protagonitzat Pedro als deu minuts de joc, però la seva vaselina, sol davant del porter, ha marxat alta.

Però abans del descans ha aparegut Messi. L'argentí s'ha quedat despenjat entre la defensa portuguesa i el porter i ha aprofitat una errada de Guarín, que ha fet una cessió enrere defectuosa, que ha caigut a les botes de l'argentí. El crac blaugrana no ha fallat i, després de deixar assegut el porter Helton amb una finta amb el cos exquisida, ha definit amb un toc suau a porteria buida.

L'1-0 ha permès el Barça marxar al descans amb avantatge, després d'un primer temps molt intens i igualat. El Barça ha anat de menys a més i ha acabat arraconant el Porto al seu propi camp.

Moltes ocasions per sentenciar abans

La segona meitat ha començat amb un Barça molt ben posicionat sobre la tova gespa de l'estadi Louis II i amb un Porto que volia, però no podia. El Barça ha mantingut sempre els extrems ben oberts, tocant i assegurant les passades per no patir tant en les transicions defensives com havia passat en el primer temps, ha buscat amb paciència les esquerdes en la sòlida defensa del Porto.

Els de Pereira han basculat bé, han arriscat situant la línia molt amunt, però no han pogut aturar les escomeses blaugranes. Estirats d'aquí i d'allà, els portuguesos han acabat concedint moltes ocasions i Helton ha evitat una golejada.

Al final, Cesc Fàbregas arribant des de darrere ha fet el 2-0 definitiu, després d'una bona assistència de Messi.

Alineacions inicials

El Barça ha sortit amb: Valdés, Alves, Mascherano, Abidal, Adriano, Xavi, Keita, Iniesta; Pedro, Messi i Villa.

I el Porto ha apostat per: Helton, Sapunaru, Rolando, Otamendi, Fucile; Souza, Moutinho, Guarín; C.Rodríguez, Kléber i Hulk.

Gols: 39', 1-0 Messi. 87', 2-0 Cesc

Repassa aquí el minut a minut del partit.