Barça
Esports Barça 23/07/2012

Dani Alves: "Sóc un treballador del club i si haig de marxar, només espero poder-ho fer per la porta gran"

El lateral brasiler avisa que cada temporada és més difícil, parla dels rumors que aquest estiu l'ubicaven lluny del Barça, evita la polèmica sobre la multa per jugar un amistós benèfic amb la baixa mèdica i elogia la fortalesa física del capità

N.a.
2 min
Dani Alves durant el primer entrenament del Barça 2012-13/ AFP PHOTO / JOSEP LAGO

BarcelonaDani Alves té clar que l'equip no abaixarà el llistó. "El Barça és el referent, tothom vol copiar el nostre joc. Tothom vol ser com Messi, Xavi, Iniesta i Puyol. Cada any hem d'estar més atents perquè tot es torna més competitiu. Si volem tornar a fer coses grans hem d'anar al màxim".

Sobre els rumors de la seva sortida a l'estiu, Alves no amaga que no li va agradar que des del club no es desmentissin prou, però confessa que sempre ha estat molt tranquil. "Jo segueixo sent el jugador ambiciós que era quan vaig arribar. Sóc al millor equip del món i si no tingués aquesta ambició, no podria quedar-me. Però tinc clar que sóc un treballador del club i si haig de marxar, només espero sortir per la porta gran per la qual vaig entrar. M'agradaria haver deixat alguna empremta, que la gent recordi que el Dani va fer bé alguna cosa".

Alves ha aprofitat una pregunta sobre el fitxatge de Jordi Alba per elogiar la gran temporada d'Adriano la temporada passada. "És una gran incorporació. Espero que el Jordi ens ajudi per guanyar títols. És més competència i això és bo. Però l'Adriano va fer un gran any i, a més, pot jugar a les dues posicions", ha comentat, insinuant que el fitxatge del jugador del València també l'obligarà a ell a exigir-se més.

En relació al calendari i al fet que a l'agost ja es disputin dos partits contra el Reial Madrid, Alves es mostra confiat però prudent. "Els dos partits de la Supercopa no marcaran un abans i un després", ha dit, de manera contundent.

"M'alegro molt que el Puyi estigui bé i s'estigui recuperant –ha analitzat sobre el capità del Barça–. Al Puyi no li podem demanar que es dosifiqui. Se l'ha de deixar fer, sap controlar-se. No s'ha de mirar l'edat que té. El Puyi és un noi de 22 anys".

El brasiler no ha volgut polemitzar sobre la seva participació en un amistós amb Messi, quan encara no havia rebut l'alta mèdica. "Estava bé. Era un partit benèfic i hi vaig anar per participar de la festa. Tots els que hi havia jugant eren amics i sabien quina era la meva situació. Potser al club no sabien realment que jo em trobava bé. Però haig de pagar una multa i jo la pago".

Sobre l'amistós a Tànger, Alves ha reconegut que no sabia res de l'equip i el que sap li ha explicat Keita. "Sé pel Seydou que són un gran equip. Tenim afició allà i voldrem fer-ho bé per ells".

stats