Barça
Esports Barça 21/09/2011

Toni Freixa: "El Barça no permetrà l'entrada a ningú que els Mossos no autoritzin"

El portaveu de la junta directiva analitza els tres eixos de l'assemblea de compromissaris d'aquest dissabte: aprovació de la grada d'animació, patrocini de la Fundació Qatar i prohibició de fumar al Camp Nou

Efe
2 min
Toni Freixa, portaveu de la Junta Directiva del Barça.

BarcelonaEl Barça ha insistit, per mitjà del portaveu de la junta directiva, Toni Freixa, que el club no permetrà l'entrada al Camp Nou "a ningú" que els Mossos d'Esquadra no autoritzin, en resposta a la possibilitat que grups de seguidors radicals, com els Boixos Nois, poguessin formar part d'una hipotètica futura grada d'animació a l'estadi.

En una roda de premsa en la qual Freixa ha analitzat els tres eixos de l'assemblea de compromissaris d'aquest dissabte –aprovació de la grada d'animació, patrocini de la Fundació Qatar i prohibició de fumar a l'estadi–, Freixa ha reiterat el compromís de l'equip directiu de Sandro Rosell de no donar aixopluc a violents.

"Nosaltres hem presentat una idea (crear un espai d'animació en una grada del Camp Nou), no unes persones. Els Mossos d'Esquadra no ens poden demanar que avortem una idea, però aquest projecte ha de comptar amb la seva aprovació", ha insistit.

Freixa ha explicat que la directiva vol presentar una idea perquè hi creu, però "sempre comptant amb les màximes garanties de seguretat".

Sobre la possibilitat que amb la creació d'una grada d'animació es pogués produir el retorn dels Boixos Nois al Camp Nou, Freixa ha explicat que des de l'equip directiu no es té "una sensació especial sobre un grup concret".

"Hem volgut possibilitar que existeixi aquesta grada d'animació i aglutinar els diferents grups, però no personalitzem", ha explicat Freixa, que ha recalcat que "no entrarà a l'estadi ningú que els Mossos no autoritzin" i ha recordat que el club català "desconeix els antecedents penals dels seus socis".

Freixa ha dit que la directiva ha previst portar aquest assumpte a l'assemblea perquè es tracta d'"una matèria important", sobre la qual "el soci ha de donar el seu punt de vista final".

A més, el portaveu ha recalcat que se sotmetrà a votació "el concepte grada d'animació", però que la seva implantació dependrà "del compliment d'uns requisits".

"Presentem aquest concepte, el que veiem en les finals o en altres estadis d'altres equips, amb independència de la seva composició", ha dit Freixa, que ha reiterat que es tindran en compte dos preceptes bàsics: tolerància zero amb els violents i màxima seguretat.

Quant a la ratificació de l'acord publicitari amb Qatar Sports Investment, Freixa ha recordat que els socis (el 2003) ja van autoritzar la publicitat a la samarreta, però que també necessita ser ratificada en l'actualitat.

El portaveu de la directiva del Barça ha explicat que un grup de socis (Consulta Qatar) han intentat promoure un referèndum entre tota la massa social, però fins avui no han aconseguit reunir les firmes necessàries.

La directiva de Sandro Rosell també sol·licitarà el suport per declarar el Camp Nou una zona lliure de fums. "És una qüestió de salut i de respecte pels altres", ha explicat.

Freixa ha avançat una massiva participació de compromissaris dissabte que ve (més de 1.200), i ha insistit que la directiva "se sent orgullosa" d'haver generat debat entre els socis entre les qüestions plantejades.

Després d'insistir que la Reial Federació Espanyola de Futbol ha de buscar una solució a les dates de coincidència d'un partit de Copa del Rei amb la disputa d'un partit amistós de la selecció, Freixa ha comentat que "tots els compromissaris serien benvinguts sense excepció", quan li han preguntat sobre la possibilitat que l'expresident Joan Laporta acudeixi dissabte que ve a la cita.

stats