BARÇA
Esports Barça 05/05/2012

El Barça supera l'Espanyol amb un pòquer de gols de Messi en el dia del comiat de Guardiola (4-0)

El dia del comiat del tècnic Pep Guardiola del Camp Nou, l'argentí ha sumat el seu segon pòquer de la temporada i ha celebrat el quart gol abraçant-se a l'entrenador

Nuria García
Els futbolistes del Barça feliciten Leo Messi

BarcelonaBarça i Espanyol han jugat aquest vespre un derbi descafeïnat i eclipsat per l'adéu del tècnic blaugrana Pep Guardiola que s'han emportat els locals. El partit ha estat marcat pel pòquer de gols que ha fet l'argentí Leo Messi, que ha arribat a la xifra de 50 gols a la Lliga i de 72 a la temporada.

El Barça s'ha avançat ben d'hora en el marcador. Leo Messi ha fet el primer gol del partit xutant una falta directa que ha entrat gairebé per l'escaire esquerre de la porteria de Cristian (min 11). Tot just tres minuts més tard, Verdú ha intentat emular Messi a l'altra àrea, però la seva falta ha sortit fregant el pal.

Els de Guardiola han intentat fer el segon i Messi ha fet una bona passada cap a Keita. Tot i això, Cristian molt ràpid, ha resolt perfectament la situació (min 28). El porter dels blanc-i-blaus ha fet una gran intervenció (min 30) per enviar a córner una falta servida per Iniesta.

Al minut 39, Àlvaro ha provat sort amb un xut des de prop del mig del camp, però la pilota ha sortit fora. Els blaugranes han tingut l'última oportunitat de bellugar el marcador abans del descans, amb una falta a la frontal que ha xutat Messi i que ha marxat fora.

Res no ha canviat després del pas pels vestidors. Iniesta ha estat el primer en avisar amb un xut que ha marxat fregant el pal dret de la porteria periquita (min 53). Al minut 61, l'Espanyol ha reclamat penal per una enganxada dins l'àrea de Baena amb Montoya, però l'àrbitre no ha xiulat res. En canvi, sí que ho ha fet a l'altra àrea. El segon gol per als blaugranes ha arribat en el minut 64, quan Cristian Gómez ha tocat amb la mà dins l'àrea la pilota. L'àrbitre ha xiulat penal i Messi no ha fallat.

L'Espanyol podria haver fet el 2-1 quan Weiss ha superat Pinto, que surt desesperat de l'àrea, però Mascherano, atent, ha evitat el gol enviat la pilota a córner (min 72). Tot just un minut més tard, el Barça ha fet el tercer. Leo Messi ha recollit una passada llarga d'Adriano, ha fet un gran control orientat i després de dos tocs, ha superat Cristian amb un xut creuat.

El quart dels de Guardiola ha arribat en el mintu 78, quan Forlín ha fet penal sobre Busquets. Messi ha estat l'encarregat de xutar-lo i ha fet el seu quart gol del dia, el 50è a la Lliga i el 72è de la temporada. I l'argentí ha volgut dedicar-li el gol al seu entrenador. Ha anat a la banqueta a abraçar-se a Guardiola i tots els seus companys l'han seguit, fent que el Camp Nou comencés a preparar-se i a escalfar motors per a l'homenatge a l'entrenador blaugrana que es fa al Camp Nou un cop s'acabi el derbi amb l'Espanyol.

BARÇA 4

ESPANYOL 0

Barça: Pinto; Montoya, Puyol, Mascherano, Adriano (Tello 77'); Busquets, Keita (Cesc 65'), Thiago; Pedro, Messi i Iniesta (Xavi 79').

Espanyol: Cristian; Raúl R., Forlín, Héctor, Dídac; Baena, Javi López (Cristian Gómez 58'), Víctor Sánchez; Verdú (Rui Fonte 79'); Weiss, Álvaro (Coutinho 65').

Gols: 1-0 (11') Messi. 2-0 (64') Messi, de penal. 3-0 (73') Messi. 4-0 (78') Messi, de penal.

Àrbitre: Fernando Teixeira Vitienes (Comitè Càntabre). Targetes grogues: a Forlín (4'), Busquets (20'), Víctor Sánchez (29'), Cristian Gómez (62'), Dídac Vilà (62'), Cristian Álvarez (62'), Tello (83'), Puyol (88').