Barça
Esports Barça 12/08/2011

Les deu dates que marquen la trajectòria de Cesc

Des que va arribar a Londres fins a l'última lesió amb l'Arsenal, passant per la final perduda de la Lliga de Campions del 2006 i la capitania al club anglès

Marcel Sanromà
2 min
El dia que Cesc voldrà pilota, i la tindrà el Barça
  • 30 d'agost del 2003

Espanya perd la final del Mundial sub-17 de Finlàndia davant el Brasil. Tot i la derrota, Cesc Fàbregas és nomenat millor jugador del torneig, i comença a centrar mirades d'arreu del món. En aquell equip també hi havia, per exemple, David Silva i Jurado.

  • 11 de setembre del 2003

Cesc marxa del Juvenil A del Barça per jugar als reserves de l'Arsenal amb només 16 anys. El canvi de residència dels seus pares permet al club anglès endur-se el jugador sense pagar cap traspàs al conjunt blaugrana.

  • 28 d'octubre del 2003

El d'Arenys debuta amb els gunners en un partit de la League Cup (actual Carling Cup) davant el Rotherham, i es converteix en el jugador més jove a debutar amb l'Arsenal, amb només 16 anys i 177 dies. Al cap de 35 dies va marcar el seu primer gol.

  • 6 d'agost del 2004

És la data del primer títol que aconsegueix Cesc Fàbregas amb el seu equip. L'Arsenal, amb ell com a titular, va guanyar la Community Shield davant el Manchester United per 3 a 1. Des d'aleshores, a nivell d'equips, només ha guanyat un títol més, la Copa d'Anglaterra d'aquella mateixa temporada, també davant el United.

  • 17 de maig del 2006

Cesc és titular a la primera final de la Lliga de Campions i és el primer cop que juga davant el seu exequip, el Barça. Els blaugranes guanyen la final per 2-1 en remuntar els darrers minuts, i el jugador d'Arenys es queda sense el títol.

  • 24 de novembre del 2008

El club anglès nomena Cesc com a capità en substitució de William Gallas. Amb només 21 anys és el jugador més jove a rebre mai aquest reconeixement en tota la història de l'Arsenal.

  • 6 d'abril del 2010

Podia ser el primer cop que Cesc Fàbregas trepitgés la gespa del Camp Nou, però no es va recuperar a temps d'unes molèsties, i al final no va poder jugar. Aquella nit, Messi va fer quatre gols i el Barça va passar a les semifinals de la Lliga de Campions sense problemes.

  • 11 de juliol del 2010

Al minut 87 de partit, Cesc surt per jugar la final del Mundial amb Espanya. El migcampista d'Arenys va fer la passada que va permetre Andrés Iniesta marcar el gol de la victòria per a Espanya a la pròrroga.

  • 7 de març del 2011

L'Arsenal i el Barça es tornen a veure les cares. Aquest cop sí. Aquest cop Cesc juga al Camp Nou per primer cop. La història, però, torna a decantar-se al bàndol blaugrana, tot i que amb més problemes. Al final, un 3-1 permet donar pas al Barça als quarts de final d'una Lliga de Campions que acaba guanyant.

  • 30 d'abril del 2011

Després de diverses lesions durant la temporada, Cesc torna a caure en l'entrenament previ al partit de Lliga de l'Arsenal davant el Manchester United i que era una de les darreres opcions dels gunners d'optar al títol. L'Arsenal va guanyar 1-0, però dues derrotes i un empat en les tres últimes jornades van apartar, altre cop, l'Arsenal del títol. Des d'aleshores, Cesc no ha tornat a jugar. El seu darrer partit amb els gunners va ser el 24 d'abril, davant el Bolton.

stats