Barça
Esports Barça 20/04/2011

L'afició del Barça rep l'himne d'Espanya amb xiulets

La RFEF no volia que es repetís l'episodi viscut a la final de Copa de fa dos anys i ha fet servir 100.000 watts de potència per fer sonar l'himne a 120 decibels

Redacció
1 min
Afició del Barça a Mestalla.

ValènciaA banda del futbol, un dels instants més esperats de la final de la Copa del Rei era el moment previst per a l'himne espanyol. La realització televisiva, que ha estat la mateixa per a TV3 i La 1 de TVE, ha alternat imatges de tots dos equips. A la grada el moment ha estat viscut amb disparitat d'actituds. Majoria de xiulets a la zona del Barça i banderes d'Espanya, a la del Madrid.

La Federació Espanyola de Futbol no volia que es repetís l'episodi viscut a la final de Copa de fa dos anys, quan les aficions del Barça i de l'Athletic de Bilbao van dedicar una sonora xiulada a l'himne espanyol que sona abans del partit. Per això, els tècnics de so han fet servir 100.000 watts de potència per fer sonar l'himne a 120 decibels, el nivell de so d'un avió en ple vol. Una xifra que se situa en el llindar del dolor.

A partir dels 55 decibels, els experts consideren que un so és molest per a la oïda humana. Comparats amb altres esdeveniments sorollosos, els 120 decibels de l'himne estan 10 punts per sobre del màxim al qual s'arriba durant un concert de rock.

Intereconomía s'ha indignat amb la mesura de posar l'himne a tot volum.

stats