Barça
Esports Barça 10/03/2012

Els enfrontaments més durs entre Mourinho i Guardiola en roda de premsa

Tots dos tècnics dominen l'art de la comunicació i utilitzen els minuts en roda de premsa per esperonar els seus equips, sacsejar el rival i tirar-se missatges no sempre amables

Ara
3 min
Guardiola i Mourinho al Bernabeu / AFP PHOTO/ DANI POZO

BarcelonaJosé Mourinho i Josep Guardiola són rivals al terreny de joc i també fora. Tots dos tècnics, com a líders dels dos equips més potents del panorama actual, rivalitzen a tots els nivells i protagonitzen moments estel·lars en sala de premsa. Moments com ara aquests:

Mou i Pep, s'assemblen?

En la roda de premsa de divendres, José Mourinho va insinuar, sense dir el nom de Guardiola, que no hi havia gaires diferències entre ell i el tècnic del Barça, malgrat que donava una imatge diferent davant els mitjans de comunicació. Mourinho va dir: "N'hi ha que venen una altra imatge, però són iguals que jo". I, aquest dissabte, Guardiola ha respost: "No m'assemblo a Mourinho. Si és així, alguna cosa dec haver fet malament".

El famós "'puto' amo"

Probablement, aquest és l'episodi més sonat dels últims anys dins la polèmica entre Mourinho i Guardiola. El tècnic del Barça, després de mossegar-se la llengua en diverses ocasions per acusacions constants del portuguès sobre arbitratges, jugadors blaugranes que es deixen caure, etc., va passar a l'atac i va recordar a Mourinho que ell és "el puto amo" de les sales de premsa. "Fora del camp, ell ha guanyat. Li regalo la seva Champions particular. Que se l'endugui a casa i la gaudeixi. En aquesta sala, ell és el 'puto jefe', el 'puto' amo. És el que més sap del món. Jo no vull competir-hi ni un sol instant".

Les crítiques els encerts dels àrbitres

José Mourinho, amb molta ironia, va provocar Guardiola dient que ell havia creat un grup únic d'entrenadors que "critiquen els encerts de l'àrbitre", després que Guardiola digués que l'àrbitre de la final de la Copa del Rei "tenia un ull excel·lent" en una jugada en què Pedro estava en fora de joc "per dos centímetres". "Fins ara –comença Mourinho– teníem dos grups de tècnics: un grup molt petit que no parla dels àrbitres i un grup gran, on hi sóc jo, que parlem i critiquem els àrbitres quan cometen errors. I ara, amb les declaracions d'en Pep, tenim la nova era: el tercer grup, on només hi és ell i critica l'encert de l'àrbitre. Jo mai ho havia vist".

Mourinho sent "vergonya" per les Champions guanyades per Guardiola i es pregunta "per què?"

Després de perdre l'anada de la Champions per 0-2 al Bernabéu, José Mourinho va criticar durament el Barça i el va acusar de rebre ajudes arbitrals que feien impossible poder-lo eliminar de la màxima competició europea. "Toca que estiguin a la final. És impossible guanyar-los. Per què el Barça té aquest poder", deia. I va afegir, fent memòria, que el Barça va ser afavorit per "l'escàndol de Stamford Bridge". Guardiola va respondre-li dient que el seu equip havia tornat a fer "un gran partit al Bernabéu", que havia sigut superior en joc.

"Aquesta Lliga no la guanyarem"

Després de vèncer 1-2 a l'Atlètic de Madrid al Calderón, Pep Guardiola va sortir a la sala de premsa per deixar caure que el Barça, per molts factors que només va insinuar, no guanyarà la Lliga. "Tinc la impressió que no guanyarem aquesta Lliga –va dir–. No crec que puguem atrapar-los, però espero que no deixem mai de ser nosaltres. Que ens quedi la pau de jugar sempre com sabem". Mourinho, aparentment calmat, va dir que "és lògic" que el Barça ara es queixi de la situació, perquè "és complicada" i nova per a Guardiola.

Les picabaralles no són només des que Mourinho és entrenador del Reial Madrid. Abans, quan dirigia l'Inter de Milà i el Chelsea, també se les van tenir. Quan era a Itàlia, ja va començar amb el discurs de falta de 'fair play' dels jugadors del Barça. "Nosaltres jugarem net, jugarem a futbol. Si ells fan el mateix, l'àrbitre ho tindrà fàcil". Guardiola va respondre-li: "Nosaltres volem jugar. Tindrem la possessió i intentarem atacar millor que a l'anada. Això és el que farem".

stats