BARÇA
Esports Barça 06/04/2013

Éric Abidal torna a jugar després de sotmetre's a un trasplantament de fetge

El jugador francès ha entrat al terreny de joc substituint Gerard Piqué al minut 68 del partit contra el Mallorca i els aficionats del Camp Nou l'han rebut amb una gran ovació

N.g.
2 min
Alexis li ha dedicat a Abidal un dels dos gols que ha marcat / QUIQUE GARCÍA / AFP PHOTO

BarcelonaÉric Abidal ha tornat a jugar amb el Barça. Després de sotmetre's a un trasplantament de fetge l'abril de l'any passat, el jugador francès ha disputat aquest dissabte contra el Mallorca els primers minuts.

Abidal ha entrat al terreny de joc al minut 68 en substitució de Gerard Piqué quan el Barça ja guanyava 5-0 al Mallorca.

El francès va disputar el seu últim partit oficial abans de sotmetre's a un trasplantament de fetge amb la selecció francesa (29 de febrer del 2012). Abidal va ser operat i després d'una dura recuperació, va disputar el passat 19 de març un partit de preparació amb el filial del Barça contra l'Istres, de la segona divisió francesa.

Després de rebre l'alta mèdica, va viatjar a París per enfrontar-se al PSG, tot i que finalment va ser un dels jugadors descartats pel tècnic, Tito Vilanova. Abidal també va entrar a la convocatòria per viatjar a Vigo per jugar contra el Celta el cap de setmana passat i va veure el partit des de la banqueta.

Abans de sortir al terreny de joc, Abidal ha abraçat el tècnic blaugrana, Tito Vilanova, i quan s'ha anunciat el seu canvi, ha rebut una gran ovació dels aficionats que eren al Camp Nou. En acabar el partit, Abidal s'ha tret la samarreta i, a sota, en duia una on deia: "Merci mon cousin. La 13". Abidal ha explicat que "la 13" és com anomenen el seu cosí, Gerard, al seu barri. Gerard justament va ser qui va donar part del seu fetge perquè Abidal es pogués fer el trasplantament.

"La veritat és que ha estat un moment especial per a mi, esperava aquest dia amb moltes ganes. Després d'un any he tornat a jugar. Gràcies al meu cosí, perquè sense ell jo no seria aquí avui, és únic", ha dit Abidal tot just acabar el partit. Abidal ha explicat què és el que més recorda d'aquest últim any: "L'ànim de la gent, els amics, els fans... sobretot el meu cosí i la gent que he conegut a l'hospital, que lluiten igual que jo".

El jugador francès ha enviat un missatge d'ànims per a tota la gent que pateix malalties greus: "No deixar de lluitar, creure en Déu, resar molt... jo intento fer el millor, i si puc ajudar la gent, ho faig sense dubtar".

Sobre Tito Vilanova, Abidal ha dit al programa 'El Marcador' de Barça TV: "Estic molt content pel Tito perquè ha tornat d'Amèrica molt bé. Els jugadors estaran sempre al seu costat per animar-lo, estem tots molt contents". Preguntat sobre per què ha volgut tornar, Abidal ha dit: "Em sento molt bé. A part de la meva família, el futbol és la meva vida. No volia acabar sense jugar. Volia estar amb el grup. Ara que em trobo bé, si puc seguir un any o dos, seguiré, tot i que no ho sé, perquè Déu mana".

stats